Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Administrație

Investiție de peste 7,4 milioane de lei pentru lucrări de modernizare la Spitalului Orășenesc Abrud

Publicat

în

Primăria orașului Abrud a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuție lucrari în cadrul proiectului cu titlu „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud.

Valoarea totală estimată a contractului este de 7.422.367,65 de lei, fără TVA.

Proiectul constă in execuția lucrărilor aferente extinderii si modernizării instalațiilor electrice, de fluide medicale si instalarea de sisteme de detectre a concentrației de maxime de oxigen, precum si sisteme de detecție, semnalizare, alarmare la incendii, inclusiv instalație de ventilare, condiționare si tratare aer pentru spatiile cu cerințe ridicate privind gradul de asepsie.

La execuția lucrărilor de instalatii descrise mai sus, vor fi necesare:

– lucrări de arhitectura cum ar fi: străpungeri in pereții existenti pentru trrecerea țevilor de gaze medicale, a cablurilor si a canalelor de aer, reparatii la finisaje in urma străpungerilor, montare tavane noi, plafoane betonate pentru montarea containerelor stafiilor de gaze medicale
– lucrări de instalare a unui sistem de detectare, semnalizare si alarmare incendiu
– lucrări la instalația de distribuție a gazelor medicale
– lucrări la instalațiile de ventilare, condiționare si tratare (HVAC) pentru Blocul Operator si saloanele de terapie intansiva din etaj 1 din Unitatea Centrala Spital
– lucrări la instalațiile elctrice (alimentare cu energie electrica, distribuita energiei electrice, instalatii electrice pentru iuluminatul normal, instalatii electrice pentru iluminatul de siguranța, instalatii de prize, instalatii de forța, tablouri electrice, instalatii de protecție contra tensiunilor accidentale de atingere, instalații de protecție contra descărcărilor atmosferice, instalatii de protecție – priza de pamant)

Proiectul propus spre realizare reprezintă o intervenție asupra unui element de infrastructură de bază necesară pentru asigurarea unei calități acceptabile a vieții în cadrul comunității locale, astfel că necesitatea realizării proiectului de investiții este implicită.

– Beneficii economice — s-a estimat intensificarea activității economice ca rezultat al creării de locuri de muncă și al stimulării investițiilor generează de 1,5 ori valoarea economiilor de costuri energetice sub formă de capacități de producție suplimentare. Beneficiile adiționale necuantificate sunt reprezentate de valorile mai mari ale proprietăților;
– Beneficii pentru sistemele energetice — economiile realizate la solicitarea maximă a sistemelor energetice urmare a îmbunătățirii performanței energetice a clădirilor, au aproximativ aceeași valoare cu economiile în materie de costuri energetice, iar de acestea pot beneficia toți utilizatorii.
– Beneficii pentru siguranța pacienților — modernizarea instalațiilor si standardele actuale în vigoare, presupune creșterea calității vieții pacienților, în cadrul construcțiilor studiate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Noutate la Primăria Abrud: Cetățenii pot depune documente în afara orelor de program, printr-un sistem SELF-BOX. Vezi modul de funcționare

Publicat

în

Începând de marți, 10 septembrie 2024, cetățenii orașului Abrud pot beneficia de un serviciu inovativ destinat simplificării interacțiunii cu administrația locală, pentru a facilita accesul la diversele servicii oferite de primărie, fără a mai fi necesară respectarea programului de lucru.

„Dragi cetățeni ai orașului Abrud,

Avem plăcerea de a vă informa că, începând de astăzi, Primăria orașului Abrud a implementat un nou serviciu destinat simplificării interacțiunii cu administrația locală. Cetățenii orașului nostru pot depune documentele în mod confortabil, prin intermediul unui self box, disponibil în afara orelor de program.

Acest serviciu inovativ este gândit pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră și pentru a facilita accesul la diversele servicii oferite de primărie, fără a mai fi necesară respectarea programului de lucru. Astfel, dorim să vă oferim o experiență cât mai comodă și eficientă în relația cu administrația locală.

Self box-ul este disponibil 24 de ore din 24, astfel încât să aveți posibilitatea de a depune documentele în orice moment considerat convenabil. Vă încurajăm să folosiți acest nou sistem și să ne comunicați părerea dumneavoastră despre aceste îmbunătățiri.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru implicarea dumneavoastră activă în viața comunității noastre. Suntem dedicați să vă oferim servicii eficiente și accesibile, adaptate nevoilor cetățenilor orașului Abrud”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Abrud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

A fost finalizat DJ 107I – „Transapuseana”, unul din cele mai frumoase drumuri din România, care străbate culmile Munților Trascău

Publicat

în

DJ 107I sau „Transapuseana”, cea mai mare investiție într-un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 milioane euro, mare parte din fonduri europene, a fost finalizată.

Atât reprezentantul constructorului Elis Pavaje, cât și reprezentanții Consiliului Județean Alba, au declarat pentru ziarulunirea.ro că până la finalul lunii septembrie se va realiza recepția lotului 2.

Transapuseana, în lungime de 78 de km, străbate culmile Munților Trascău, fiind unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din România și face legătura între municipiul Aiud (autostrada A10) și zona Bucium (Abrud – DN 74).

Drumul străbate una dintre cele mai sărace zone din România, de la Aiud – Râmeț – Ponor – Mogoș – Bucium și este o oportunitate pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei. Deja, pe acest drum sunt mii de turiști care îl străbat cu autoturismul, dar în mod special este o atracție pentru motocicliști.

„Transapuseana, un vis devenit realitate, ne aduce mai aproape de istoria, tradițiile, obiceiurile și arhitectura acestor locuri minunate.

Am început proiectul de modernizare a drumului cu gândul de a dezvolta o zonă atât de frumoasă a Apusenilor, dând o șansă celor care au trăit de-a lungul timpului aici și reclădind alături de oameni harnici și dedicați comunităților din care provin.

Prin intermediul Transapusenei, arătăm tuturor românilor ce lucruri frumoase avem în județul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Primul lot din Transapuseana, cu o lungime de 43 de km a fost finalizat în anul 2023, iar lotul 2, cu o lungime de 35 de km, între Ponor și Bucium (Abrud DN 74), va fi recepționat până la finalul lunii septembrie.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Hațegan, a declarat că recepția lotului 2 se va face la sfârșitul lunii septembrie 2024: Cea mai mare investiție pe un drum județean din România a fost finalizată integral. Sunteți așteptați pe Transapuseana!

Constructorul, care și-a făcut treaba exemplar, respectând termenele de execuție și standardele foarte ridicate de calitate, va solicita stabilirea recepției la terminarea lucrărilor. Recepția în cauză nu poate fi făcută mai târziu de 30 septembrie 2024.

Finalizarea acestui obiectiv este un mare plus pentru județul Alba și va duce la dezvoltarea turistică și economică a mai multor zone străbătute de acest drum de poveste”, spune Marius Hațegan.

Vicepreședinte CJ Alba ne-a dat și câteva date tehnice referitoare la lucrările de pe DJ 107 I.

”Iată, pe scurt, câteva elemente tehnice care vorbesc de la sine despre mega investiția care poartă numele de Transapuseana:

– Strat de beton asfaltic BA16 -46077 tone

– Strat de binderBAD22.4-71034 tone

– Piatră spartă pentru fundații-64461 mc

– Parapet metalic-35238 ml

– Beton la lucrări de consolidare-35202 mc”, a mai declarat Hațegan.

În același timp, Cristian Panea, directorul Elis Pavaje, a anunțat că Transapuseana, unul dintre proiectele importante ale companiei, care se întinde pe o lungime de 78 de kilometri, este finalizată, recepția finală fiind programată pe finalul lunii septembrie.

„Transapuseana face legătura între autostrada Sebeș-Turda și DN 74 și asigură conexiunea dintre localități și crearea unor noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii. Pentru optimizarea logisticii lucrărilor, Elis Pavaje a construit la km 30 o carieră modernă și o stație de betoane.

Proiectul este împărțit în două loturi. Lucrarea leagă localitățile Aiud și Abrud din județul Alba.

Pentru acest proiect a fost alocat un număr considerabil de utilaje și peste 200 de muncitori. Lucrările din cadrul acestui proiect au vizat reabilitarea părții carosabile prin realizarea unei fundații din balast și piatră spartă la care s-au adăugat și două straturi de mixturi asfaltice în lungime de 80 km – 120.000 tone, dar și lucrări speciale precum: turnarea a 56.600 mc beton în ziduri de sprijin, construirea a 15 poduri și podețe noi; montarea a 93 separatoare de hidrocarburi, realizarea și montajul de rigole pentru scurgerea apelor pe o lungime de 57 km, montajul de parapeți metalici pe o lungime de peste 50 km.

Desigur, pe parcursul proiectului am întâmpinat și o serie de probleme, precum alunecări de teren ce au necesitat stabilizare sau, pe diferite porțiuni, accesul îngreunat cu trailere din cauza reliefului, dar toate acestea au fost provocări asumate, ce țin de amploarea proiectului “ , a spus Cristian Panea.

Transapuseana este deja o atracție turistică pentru zona Munților Apuseni, este unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din România, care chiar dacă încă nu a fost promovat și abia în acest an a fost finalizat, mii de turiști, în special motocicliști, aleg să îl parcurgă pentru peisajele sălbatice de o frumusețe aparte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Investiție de peste 6,5 milioane de lei în modernizarea și dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului Spitalului orășenesc Abrud

Publicat

în

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, Acțiunea: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”. Cele două contracte vizează unități medicale din municipiul Târgu Secuiesc și din orașul Abrud, valoarea totală a proiectelor finanțate fiind de peste 2 milioane euro.

Cele două proiecte reprezintă un pas esențial în modernizarea infrastructurii publice a ambulatoriilor de specialitate, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului și calității serviciilor medicale pentru locuitorii din aceste zone. Prin aceste investiții, ADR Centru își continuă misiunea de a sprijini dezvoltarea regională și de a asigura condiții mai bune pentru sistemul de sănătate publică. Proiectele pentru Târgu Secuiesc și Abrud au fost selectate în urma unui proces riguros de evaluare, asigurându-se astfel că investițiile vor avea un impact semnificativ asupra comunităților locale.

Bugetul total al acestor proiecte este de 10.332.177 lei, din care 3.817.665,18 lei valorează investițiile din municipiul Târgu Secuiesc și 6.514.512,12 lei pentru investiții la Spitalul Orășenesc din Abrud. Fondurile nerambursabile – în valoare de 3.741.311,88 lei la Târgu Secuiesc și 6.384.221,91 lei pentru Abrud – sunt destinate modernizării și dotării ambulatoriilor, inclusiv achiziționarea de echipamente medicale performante și realizarea de lucrări de infrastructură necesare.

„Semnarea acestor două contracte de finanțare în cadrul Programului Sănătate, primele alocate instituției noastre pentru finanțarea operațiunilor etapizate în acest domeniu, aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din Târgu Secuiesc și Abrud, deoarece asigură finalizarea lucrărilor la fostele Policlinici din aceste localități. Astfel, unități medicale vor deveni mai moderne și mai bine dotate pentru a asigura tratamentul pacienților din zone bine identificate ale județelor Covasna și Alba. Vom monitoriza modul în care autoritățile publice locale vor încheia aceste proiecte, pentru a susține partenerii noștri instituționali să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din Regiunea Centru. Investițiile în sănătate sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a comunităților noastre, iar noi vom continua să sprijinim astfel de inițiative cu resursele disponibile prin fondurile europene gestionate în cadrul Programului Sănătate”, a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Programul Operațional Sănătate este unul dintre cele 16 programe finanțate din fondurile Politicii de Coeziune în perioada 2021-2027 în România, având un buget total de 5.88 miliarde Euro, din care 2.274 miliarde Euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene (1.624 miliarde Euro din FEDR și 650 milioane Euro din FSE+), iar 3.606 miliarde Euro este cofinanțarea națională. Programul Sănătate este structurat în 7 priorități, dintre care Prioritatea 1 vizează creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive.

ADR Centru are calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Sănătate, îndeplinind atribuții privind urmărirea implementării proiectelor finanțate în cadrul Programului, în Regiunea Centru. Această responsabilitate include gestionarea fondurilor europene alocate și asigurarea că proiectele sunt implementate conform planurilor și regulamentelor stabilite.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud