Rămâi conectat

Abrudeni

Abrudeanca Diana Pocol, rol în „Rocketman”, un film despre viața lui Elton John

Publicat

în

Absolventă a actualului Liceu de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, tânăra Diana Alexandra Pocol, cu rădăcini în Abrud, în prezent actriță la Londra, va juca în filmul „Rocketman”, alături de actorii Taron Egerton, Bryce Dallas Howard şi Richard Madden.

Ea a declarat presei că a decis să plece în Marea Britanie la  foarte scurt timp după finalizarea studiilor, datorită faptului că i s-a oferit o bursă de studiu la Academia de Musical din Essex, iar după 6 luni la această academie și-a dat seama că ar fi mai benefic să înceapă să lucreze în domeniu. După o perioadă dificilă, în care a lucrat ca ospătăriță, a început să colaboreze cu câteva agenţii mai micuţe din Londra. Prin intermediul acestor agenţii s-au creat anumite oportunităţi prin care a ajuns să facă parte din distribuţia filmului „Judy”, portretizând o versiune tânără a marii actriţe Ava Gardner (un film starurile cu Renee Zellweger, Rufus Sewell şi Finn Wittrock) și a interpretat rolul unuia dintre soldaţii comandantului Root (jucat de Judy Dench) în filmul „Artemis Fowl” (film regizat de Kenneth Branagh, în care mai joacă şi Josh Gad).

În „Rocketman”, film regizat de Dexter Fletcher, Diana Pocol joacă rolul Mary, secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John semnează primul său contract. Filmul va fi o fantezie muzicală despre viaţa lui Elton John și va avea premiera în România pe 31 mai 2019. Va cuprinde evoluţia sa în industria muzicală prezentând şi aspecte ale vieţii personale.

• De la „Nunta lui Figaro”, la rol în filmul despre superstarul muzical Sir Elton John

Diana ne-a mărturisit că a fost atrasă încă din copilărie de muzică vocală şi a cochetat cu arta teatrală. „Neavând dinainte contact cu lumea muzicii clasice, nu aveam nici cea mai vagă idee despre complexitatea acestei lumi. Îmi amintesc cu drag de prima interacţiune pe care am avut-o cu profesorii de canto la admitere, când am fost rugată să interpretez aria pregătită, iar eu nu aveam idee la ce se referă prin cuvântul «arie». Am interpretat piesa «Te aștept să vii», a Mirabelei Dauer, care în viziunea mea de atunci reprezenta atunci muzica clasică. Anii de liceu au fost cea mai frumoasă perioadă a vieții mele! Prieteniile legate în această perioadă încă dăinuiesc. Mi-a fost tare greu să mă acomodez cu cantitatea de studiu necesară și cu sacrificiile ce le impune cântul clasic. Probabil aș fi renunțat în câteva luni dacă nu aș fi studiat sub îndrumarea doamnei profesoare Roxana Leahu. Mi-a fost dragă din prima clipă! Nu mai văzusem o femeie cu o astfel de prezență! Când intră în sala de clasă se schimbă energia încăperii!  Nu m-a învățat doar să cânt, m-a învățat să cred în mine, m-a învățat să mă iubesc, să mă iert și să mă accept. Abia acum încep să înțeleg anumite lucruri pe care mi le spunea, cât de important e să fii autentic, și cât de mult contează să ai un sistem de valori bine definit! În cei 4 ani de liceu m-a transformat cu răbdare şi prin exemplul propriu dintr-un copil speriat într-o femeie pregătită să cucerească lumea!”, a declarat Diana Pocol.

Debutul artistic l-a făcut în ultimul an de facultate, în „Nunta lui Figaro”, cu rolul Susanna, pe scena Operei Române din Cluj, iar în paralel a avut o reprezentaţie pe scena Teatrului Maghiar, în rolul Eponine, din „Mizerabilii”. „A fost o experienţă incredibilă, însă ceva lipsea… parcă nu era de ajuns!”, a spus Diana.

Participantă doi ani la rând, cu clasa, la Concursul Naţional de Teatru pentru Elevi „Lucian Blaga”, avea actoria în sânge, dar mărturisește că s-a îndrăgostit de film după ce a văzut primul „Harry Potter”. „Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger! În timpul vizionării nu puteam să nu observ similitudinile dintre personalitatea mea şi personaj, iar dorinţa de a fi în locul ei a reprezentat scânteia ce m-a determinat drumul pe care sunt acum”, a spus actrița.

Despre planurile sale de viitor, ea ne-a declarat: „Viitorul se întâmplă acum! Sunt în negocieri cu câteva agenţii de renume din Londra şi, dacă totul merge cum îmi doresc, voi semna un contract cu una din ele până la finalul lunii. Am audiţii în fiecare săptămână, e doar o chestiune de timp până voi începe o nouă aventură pe platoul de filmare. Desigur, ca actor îmi doresc să lucrez cu nume mari, să învăţ de la cei mai buni din industrie, dar aş aprecia posibilitatea de a lucra şi cu regizori români pe viitor. Mi-ar plăcea să interpretez un rol în limba maternă”. În final, actrița a dorit să le mulțumească profesoarei de canto Roxana Leahu și profesoarei corepetitoare din facultate, Codruța Ghenceanu „Coco”, despre care susține că „m-a învăţat să apăs «butonul de energie». Oricând, oriunde şi în orice stare ai fi, în momentul în care urci pe scenă sau auzi «Acțiune!» nu mai există dureri, oboseală, scuze, există doar energie şi momentul prezent! Nu există nici un element care să justifice o interpretare atât teatrală, cât şi muzicală lipsită de pasiune!”, a concluzionat Diana Pocol.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Abrudeni

TikTokerul abrudean Valeruț, SENZAȚIA matinalului Radio ZU de la Alba Iulia

Publicat

în

Palade Valentin, un adolescent de 17 ani din Abrud, județul Alba, a reușit să atragă atenția publicului pe platforma TikTok și a devenit o adevărată senzație online, fiind cunoscut sub numele de Bacalbașa Valeruț. Valeruț a avut oportunitatea de a intra în direct în cadrul matinalului de succes de la Radio ZU, alături de cunoscuții prezentatori Daniel Buzdugan și Mihai Morar.

Valeruț a captat rapid atenția utilizatorilor de pe TikTok, unde a reușit să strângă peste 100.000 de urmăritori și să acumuleze peste 3 milioane de aprecieri la videoclipurile amuzante și creative pe care le postează. Cu videoclipuri amuzante și momente de improvizație, el reușește să aducă zâmbetul pe fețele urmăritorilor săi. Creativitatea sa și abilitatea de a se exprima într-un mod autentic l-au transformat într-o mică vedetă a județului Alba.

Daniel Buzdugan și Mihai Morar nu s-au mulțumit doar să petreacă câteva momente amuzante și pline de voie bună alături de Valeruț în emisiunea lor de dimineață. Impresionați de energia și creativitatea adolescentului, prezentatorii au simțit că ar putea face mai mult astfel că Buzdugan și Morar i-au făcut o propunere neașteptată: să îl ducă pe Valeruț acasă, în Abrud, cu celebra Autorulota ZU. Această ofertă a fost primită cu entuziasm de Valeruț, care a fost cucerit nu doar de popularitatea și umorul prezentatorilor, ci și de generozitatea și implicarea lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Abrudeni

Maria Jantea, o tânără profesoară de muzică originară din Abrud, a obținut nota 10 la examenul de titularizare

Publicat

în

Examenul de titularizare din acest an nu a fost nelipsit de rezultate foarte bune, aduse de candidați dedicați meseriei de dascăl și care își doresc să educe tinerele minți ale țării noastre.

Unul dintre aceștia este și tânăra Maria Jantea, din orașul Abrud care a obținut nota 10 la examenul de Titularizare, disciplina Educație Muzicală.

Potrivit tinerei cariera de dascăl nu a fost ceva la care s-a gândit din prima, însă a ajuns să iubească această meserie nobilă.

„Nu m-am gândit să urmez această carieră și la un moment dat chiar îmi displăcea. Într-un concurs de împrejurări am fost nevoită să urmez acest drum, iar copiii m-au făcut să mă îndrăgostesc de ideea de a fi dascăl. Mi-am pus nădejdea în Dumnezeu, care m-a surprins plăcut întotdeauna și am învățat”, ne-a spus Maria.

Despre examenul de titularizare Maria spune ca nu a fost ușor, însă a fost accesibil.

În legătură cu planurile sale de viitor, tânăra profesoară de muzică spune că și-ar dori să poată profesa cât mai aproape de casă, deocamdată fiind nevoită să meargă până în Sebeș pentru norma de bază.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Abrudeni

Ultimul veteran de război rămas în viață la Abrud, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani de familie și autoritățile locale

Publicat

în

Astăzi, 6 octombrie 2021, Ioan Jurca, ultimul veteran de război rămas în viață la Abrud și cetățean de onoare al orașului a împlinit vârsta de 100 de ani.

Faptele sale de vitejie și eroism nu au fost uitate de oficialii orașului, care l-au sărbătorit la vârsta centenarului.

„Cu prilejul aniversării de 100 de ani a Domnului Căpitan în rezervă Ioan Jurca, erou în cel de-al II-lea Război Mondial, îi dorim multă sănătate, bucurie și o viață cât mai liniștită! La mulți ani, Domnule Căpitan în rezervă!”, au transmis reprezentanții primăriei Abrud.

Născut în 6 Octombrie 1921, în satul Buninginea (Abrud Sat), actuala comună Ciuruleasa, din părinții Petru și Elena, crește împreună cu frații săi – Eleonora, Ilie, Florentin și Iosif, își termină clasele primare în satul natal, apoi vine la Școala de Ucenici din Abrud, de unde pleacă la Alba și se încorporează în Unitatea militară 91 Infanterie.

Urmează o școală de specializare în dezamorsări de bombe anglo-americane la București, de unde pleacă direct pe front, în Rusia. În 1944, la întoarcerea spre casă este rănit și își pierde o parte din brațul drept, motiv pentru care este operat, declarat inapt de război și eliberat din armată cu grad de Locotenet major în rezervă.

Întors în Abrud, se căsătorește cu Maria și au împreună 4 copii: Maria, Silvia, Remus și Lucia. După zece ani, se recăsătorește cu Eugenia Simina, căsnicie din care primesc viață Lucia și loan.

Profesional, deși invalid de război, lucrează 8 ani la mina de uraniu de la Băița Bihor și 18 ani la mina din Gura Barza.

A trăit războiul, iar acum își aminteşte foarte clar, ca și când s-ar fi întâmplat ieri, cum soldații români au rezistat pe front pentru un viitor sigur al românilor uniți într-o singură țară. Ioan Jurca povestește cum soldaţii români, în ciuda lipsurilor, aveau curaj și o dorință de libertate care le oferea rezistenţă fizică. Fie ploi de toamnă, ploi de primăvară, ger năpraznic, condiții greu de îndurat prin lipsa hranei, lipsa unei uniforme adecvate, nu au existat ostaşi răciți, ci doar soldați răniți sau omorâți de inamic. Eroismul şi dragostea faţă de ţară au fost cea mai bună armă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud