abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » La finalul săptămânii trecute, Asociația „Pachamama România” a organizat cea de-a VII-a ediție a Roșia Montană Marathon. Vezi câștigătorii

La finalul săptămânii trecute, Asociația „Pachamama România” a organizat cea de-a VII-a ediție a Roșia Montană Marathon. Vezi câștigătorii

Publicat în 27.06.2019 la ora 18:25

La finalul săptămânii trecure, Asociația „Pachamama România” a organizat,  sub deviza „Feel the Nature, Find Your True Nature”, cea de-a șaptea ediție a Roșia Montană Marathon, concurs ce face parte din Circuitul Carpaților.

Sâmbătă, 22 iunie, s-au prezentat la start aproximativ 300 de participanți la cele 3 probe tradiționale: maraton, semimaraton și cros. De asemenea, cei mai mici alergători au putut concura pe categorii de vârstă la Cursa Copiilor, organizată în parteneriat cu Cercetașii Roșia Montană. Ca și la ediția anterioară, pentru cei dornici să descopere peisajele zonei la pas, a fost organizată Drumeția Interconectivității, pe un traseu de 7 km.

Câștigătorii probei de maraton (43,82 km) au fost Ovidiu Neguș (masculin) și Viorica Mălai (feminin), aceștia primind marele trofeu Roșia Montană Marathon, sculptat în lemn, ce înfățișează monumentele naturale Piatra Corbului, simbolul concursului, și Detunata Golașă. La semimaraton (26,58 km), cei care au trecut primii linia de sosire au fost Cristian Pop (masculin) și Mihaela Iosim (feminin), în timp ce la cros (11 km) primul loc a revenit lui Aurelian Zăgrean (masculin), respectiv Alexandra Claudia Cojocaru (feminin). Rezultatele concursului sunt disponibile aici: http://time-it.go.ro/2019/rosiamontana/

Cei enumerați mai sus au primit trofee și premii în bani în valoare de 400 RON (maraton), 250 RON (semimaraton) și 100 RON (cros). De asemenea, cei care au triumfat la cele 4 categorii de vârstă din fiecare probă au găsit în punga cu premii câte un voucher Therme în valoare de 100 RON, produs Yves Rocher, produse de la TIS Farmaceutic, o sticlă cu șampanie de la Zarea, borcan de miere de la un producător local, o sticlă de vin de la Vinexport, cutii de colagen de la Eiralabs și bentițe Gravity în pungi Made in Roșia Montană.

Toți participanții au primi medalii din lemn, înfățișând Piatra Corbului, lupul, căciula dacică și o inimioară înconjurată de un câmp de Sânziene, pentru a marca această sărbătoare. De asemenea, s-au oferit premii surpriză (pentru cel mai tânăr concurent și cel mai vârstnic, participantul cu cele mai multe maratoane alergate, participantul care s-a înscris primul la concurs, cuplul cu cel mai bun timp, precum și cuplul cu cele mai multe participări) și s-a organizat o tombolă cu premii constând în înscrieri gratuite la concursurile partenere, respectiv Bucharest MarathonBucharest Half Marathon și Bucharest International 10k, tricouri de la Bucharest Half Marathon 2019 și cărți de la Editura Seneca.

Nu în ultimul rând, au fost premiați ambasadorii Roșia Montană Marathon: Mihai Pantiș (singurul alergător care a participat la toate cele șapte ediții ale maratonului), Ștefan Sălăgean (ambasadorul cu cei mai mulți km alergați), Codrea Gheorghe Silip (ambasadorul cu cele mai multe podiumuri) și Victor Spătaru (cel mai forțos alergător vegan).

Facebook 

Acest articol a fost citit de 30 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.