abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » La Abrud, aleşii locali au alocat pentru sănătate un buget de 3 ori mai mare faţă de cel din 2012

La Abrud, aleşii locali au alocat pentru sănătate un buget de 3 ori mai mare faţă de cel din 2012

Publicat în 17.04.2013 la ora 13:23

Anul 2013 va fi anul investiţiilor pentru oraşul Abrud, după ce Consiliul Local a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru perioada care urmează.

Astfel, la capitolul venituri a fost prevăzută suma de 7.042 mii de lei, care provine din impozite şi taxe pe proprietate, cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA, taxe pentru utilizare bunuri, alte impozite şi taxe fiscale, venituri din proprietate şi venituri din prestări servicii. La capitolul sănătate, consilierii locali au aprobat un buget de aproape trei ori mai mare faţă de anul trecut – 4.000.000 de lei, pentru învăţământ a fost alocată suma de 3.675.000 de lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 728.000 de lei. Pentru lucrările de investiţii, aleşii locali din Abrud au alocat 2.070.000 de lei, sumă care va fi cheltuită pentru renovarea sediului Primăriei oraşului Abrud, construcţia şarpantei la blocul de garsoniere şi renovarea celor 12 locuinţe sociale, extinderea iluminatului public, reparaţia capitală a imobilului unde a funcţionat Grădiniţa nr. 1, reabilitarea mai multor străzi din oraş, amenajarea unui spaţiu de joacă la grădiniţă, a aleilor pietonale şi a spaţiilor verzi din zona blocurilor. Potrivit primarului oraşului Abrud, Nicolae Simina, “acestea sunt doar o parte din lucrările pe care ne propunem să le realizăm în acest an în oraşul Abrud. Locuitorii au dreptul la o viaţă mai bună, au nevoie de proiecte care să le asigure un viitor mai bun. De asemenea, voi lupta pentru atragerea şi sprijinirea investitorilor, pentru crearea de locuri de muncă. Nu mai putem privi neputincioşi tinerii care pleacă să-şi facă un viitor dincolo de graniţele ţării noastre. Ei au nevoie de locuri de muncă aici, acasă. Menirea unui primar este aceea de a îmbunătăţi viaţa membrilor comunităţii şi eu voi face acest lucru”.

Acest articol a fost citit de 489 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.