abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Societate » Abrudeni » Serbarea narciselor de la Negrileasa a adunat un număr foarte mare de participanți

Serbarea narciselor de la Negrileasa a adunat un număr foarte mare de participanți

Publicat în 20.05.2013 la ora 21:21

În week-end trecut a avut loc în comuna Bucium, în poiana de la Negrileasa, ,,Serbarea narciselor”,eveniment care se desfășoară de foarte mult timp în apropierea ariei naturale protejate  în care cresc narcisele în număr foarte mare. Alături de Târgul de fete de pe Muntele Găina, această sărbătoare câmpenească are un renume național și se desfășoară în fiecare an la mijlocul lunii mai atunci când înfloresc aceste flori . Din păcate, anul acesta narcisele nu au mai fost atât de fragede și de frumoase ca altădată,cele mai multe fiind ofilite probabil din cauza căldurii mari de la începutul acestei luni care a grăbit înflorirea acestora.  

Negrileasa, serbarea narciselorȘi anul acesta evenimentul a debutat ca de obicei de sâmbătă, când o parte din participanți  s-au deplasat în vârful muntelui și au înnoptat în poiană în corturi și mașini. Cei mai mulți participanți au sosit însă duminică dimineața când la ora 10 a început  festivalul – concurs ,,Cultură pentru cultură ” ajuns la ediția a VIII-a. La acest concurs  au participat comunele Mogoș, Ocoliș și Vadu Moților,fiind  organizat de Consiliul Județean Alba,Centrul de cultură Augustin Bena, Consiliul Local și Primăria Bucium. Din păcate,comuna Poiana Vadului care era și ea înscrisă în concurs nu a mai participat, astfel că la sfârșitul concursului clasamentul a arătat astfel:locul I: comuna Vadu Moților,locul II: comuna Mogoș, locul III :comuna Ocoliș. Comuna Vadu Moților a participat cu un program complex care a cuprins dansuri și cântece populare, două obiceiuri  de Paște și Crăciun precum și prezentare de mâncare tradițională,program care a impus-o în fața celorlalți concurenți și oferindu-i onoarea de a participa la finala acestui concurs care se va desfășura cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina din luna iulie.

            După încheierea concursului, de la ora 12, spectacolul de pe scenă a fost susținut de numărul mare de invitați prezenți: Căminul Cultural al comunei Ciuruleasa,Căminul Cultural al comunei Bucium,Căminul Cultural al comunei Galda de Jos, Căminul Cultural al comunei Sohodol și Ansamblul folcloric al județului Alba condus de profesor Alexandru Pal care a acompaniat pe soliștii Floricica Moga, Dorina Narița, Maria Filimon,Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț. Aceștia au prezentat o mulțime de cântece populare din zona de unde provin și de dansuri populare din toată țara.

            În acest an, vremea deosebit de caldă și frumoasă a atras la această serbare din vârful muntelui foarte mulți participanți de toate vârstele,moți și nu numai,  care au fost încântați atât de spectacolul folcloric care a ținut până spre seară cât și de frumusețea zonei și a narciselor. Din punct de vedere organizatoric, evenimentul a fost bine pus la punct de către Primăria și Consiliul Local al comunei Bucium astfel încât participanții să rămână cu o amintire plăcută și să revină oricând pe viitor. (O.C.)

Acest articol a fost citit de 877 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.