abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Percheziţii ale poliţiştilor din Alba la căutătorii ilegali de aur, de la Roșia Montană

Percheziţii ale poliţiştilor din Alba la căutătorii ilegali de aur, de la Roșia Montană

Publicat în 27.10.2015 la ora 7:53

politia-perchezitiiÎn cursul aceastei dimineţi, poliţiştii din Alba efectuează 64 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani. Vor fi puse în executare 48 de mandate de aducere.

La data de 27 octombrie 2015, 160 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Bihor, efectuează 64 de percheziţii în judeţele Alba (59), Mureş (3), Cluj (1) şi Bihor (1), la domicilii şi la sediile unor societăţi comerciale.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt calificat şi spălare de bani.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare.

Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații şi Protecție Internă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 301 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.