abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană au ieşit din mină după discuţiile de astăzi cu premierul Victor Ponta

Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană au ieşit din mină după discuţiile de astăzi cu premierul Victor Ponta

Publicat în 15.09.2013 la ora 20:51

protest-rosia-montana-duminicaPremierul Victor Ponta a ajuns duminică după-amiază, în jurul orei 18.30, la Roșia Montană. Acesta a declarat că va coborî în mină pentru a vorbi cu minerii blocați în subteran.

Acesta a fost întâmpinat de localnicii care protestează la gura minei Cătălina-Monulești încă de miercuri dar și de alte aproximativ 2.000 de persoane (după cum anunță sindicatul ”Viitorul Mineritului”), sosiți din toată țara ca să-i susțină pe protestatari.

Alături de Victor Ponta la Roșia Montană se află prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer şi deputatul Ioan Dîrzu.

Premierul Victor Ponta a reuşit să-i convingă pe mineri în 45 de minute să renunţe la protest. Aceştia au ieşit la suprafaţă şi au declarat cu lacrimi în ochi că au recurs la acest gest disperat pentru că altă soluţie nu exista. În acelaşi timp jandarmii estimează că în Piaţa Universităţii din Bucureşti se află aproximativ 3.000 de persoane care sunt contra proiectului.

Ponta promite minerilor o comisie specială pentru proiectul privind Roşia Montană

Le-am promis că ne întoarcem aici cu acea comisie specială şi fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să-i ascultăm pe toţi, că şi oamenii ăştia au dreptul la viaţă”, a declarat Victor Ponta după ce a ieşit din mină.

(VIDEO oferit de Sindicatul ”Viitorul Mineritului”)

Acest articol a fost citit de 352 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.