abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » În zilele de 19 și 20 mai 2018 va avea loc o nouă ediție a „Sărbătorii Narciselor” de la Negrileasa

În zilele de 19 și 20 mai 2018 va avea loc o nouă ediție a „Sărbătorii Narciselor” de la Negrileasa

Publicat în 29.04.2018 la ora 22:47

În weekendul de dinaintea prăznuirii „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, pe 19 și 20 mai, la Negrileasa, în comuna Bucium, va avea loc tradiționala „Sărbătoare a narciselor”, iar acum se lucrează la programul manifestărilor din cele două zile, ne-a confirmat primarul Cornel Napău.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 14.00, în piața centrală din Bucium Poieni se va desfășura întâlnirea anuală cu buciumanii și iubitorii comunei Bucium, organizată de Primăria Bucium și Asociația „Baia Domnilor” Bucium-Poieni.

Cu această ocazie, va fi lansat volumul „Poveste fără sfârșit”, apărut anul trecut, în care prof. Ioan Bembea ne readuce în prim-plan, prin nuvele și povestiri, viața locuitorilor Munților Apuseni. De asemenea, va fi evocată personalitatea col. Nicolae Costinaș, iar ansamblurile folclorice „Țarina” Cupru Min Abrud și „Aurarii” Bucium Poieni vor susține programe artistice de cântece și dansuri populare. Totodată, oaspeții vor putea vizita Muzeul Buciumanilor.

Spre deosebire de edițiile precedente, duminică, 20 mai, în Poiana Narciselor nu va mai avea loc etapa zonală a concursului „Cultură pentru cultură” organizat de Consiliul Județean Alba, în Anul Centenarului competiția urmând să se desfășoare sub forma unei gale a folclorului din județul Alba, pe Câmpia Libertății de la Blaj, a spus primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

Acest articol a fost citit de 158 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.