Rămâi conectat

Știrea ta

DN 74, între Abrud și Câmpeni, drumul neputinței CNAIR, care de mai bine de un an nu reușește să-l repare

Publicat

în

DN 74 încă așteaptă să fie reparat, în urma inundațiilor înregistrate vara trecută în Apuseni însă se pare că pe cei de la CNAIR (în administrarea cărora se află nu-i interesează acest aspect.

Un cititor al abrudinfo.ro indignat că pe DN 74 moții își distrug autoturismele ne-a trimis următoarele rânduri: „La mai bine de un an de la inundații, CNAIR, în a cărei administrare se află DN 74, este neputincioasă să repare infrastructura rutieră. Lucrările puteau fi efectuate chiar și pe reparații, dar compania de autostrăzi nu dă semne că ar fi preocupată de infrastructura din Apuseni. La Cărpiniș nu au fost în stare să refacă un amărât de podeț, iar la Valea lui Ilie n-au fost capabili să ducă câteva camioane de umplutură pentru a aduce la nivel drumul rupt de ape.”

DN 74, este imaginea neputinței CNAIR, iar drept dovadă cineva a pictat, pe o bucată de beton ruptă a podului de la Cărpiniș, un „PNL” și semnul intrebării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Știrea ta

În cursul nopții trecute, o turmă de mistreți a distrus terenul agricol al unui localnic din Soharu

Publicat

în

O turmă de msitreți, aflați în căutare de hrană, a distrus, în cursul nopții trecute, terenul agricol al unui localnic din Soharu.

Iată ce ne-a scris cititorul nostru: „Bună ziua. Sunt un cetățean al orașului Abrud și locuiesc în Soharu. În cursul nopții trecute o turmă de mistreți a dat năvală din nouși mi-au râmat aproape tot terenul, în căutare de hrană”

Conform legislației în vigoare, pentru a rezolva aceste probleme, producătorii agricoli trebuie să facă o înștiințare la nivelul primăriei ABRUD. Primăria are obligația de a convoca comisia formată dintr-un reprezentant al primăriei, unul al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare și un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului. Comisia se deplasează în teren, constată pagubele și în funcție de ce rezultă în acel document emis de comisie trebui să se acorde despăgubiri fermierilor .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

În căutare de hrană, mistreții au distrus terenul unui cetățean din Abrud

Publicat

în

Locuitorii din mai multe localități din Apuseni, se confruntă cu proleme majore creeate de turmele de mistreți aflate în căutare de hrană, proprietățile acestora suferind daune serioase din cauza acestora.

Un cititor al abrudinfo.ro ne-a trimis mai multe imagini cu ceea ce a rămas în urma unor turme de mistreți care au făcut ravagii în terenul unui cetățean din Abrud, în zona Munților Apuseni.

Potrivit cetățeanului mai multe scroafe cu purcei au lăsat parcela de teren ca după bombardament.

An de an moții se confruntă cu această problemă, mistreții care le distrug culturile sau pășunile și fânețele. Problema este că pășunile pentru îngrijirea cărora oamenii primesc subvenții de la APIA, sunt răscolite serios de colții mistreților.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Exploatările foresteriere necontrolate au condus la un nou dezastru, la Valea Șesii

Publicat

în

Apusenii se află sub COD PORTOCALIU de inundații, natura s-a dezlănțuit și mătură tot ce prinde în cale, iar mâna omului a condus la un dezastru și mai mare, datorită exploatărilor de lemn.

Un cetățean acuză Garda de Mediu că doarme și nu face nimic în această privință, exploatările au degradat mediul înconjurător și au condus la urmări grave, iar natura se abate cu putere asupra oamenilor din zona Bucium pe Valea Șesii.

„Valea Șesii – Bucium. Asa înțeleg unii ca se face exploatare, ei cu banii, noi cu problemele de după… Garda de mediu nu este interesata de situatie ??? Nu este suficient faptul ca duc lemnele cu utilaje de peste 30 de tone pe un drum nou cu restrictie de 7,5 T acum trimit si apa pe noi”, scrie cu dezamăgire un cetățean din zonă pe mediul de socializare.

Sunt inundații în județul ALBA, natura mătură tot ce prinde în cale,  în munții Apuseni au fost  căderi de apă de circa 150 – 170 l/mp și vor continua în următoarele zile.

Potrivit hidrologilor, Codul portocaliu se instituie pe râurile din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Crişul Repede – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Beiuş (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scărişoara – amonte S.H. Câmpeni (judeţul Alba), Bega – bazin superior amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balinţ (judeţul Timiş), Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud