abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în Sănătate – un semnal clar de voinţă din partea Guvernului Ponta

Crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în Sănătate – un semnal clar de voinţă din partea Guvernului Ponta

Publicat în 04.12.2013 la ora 10:00

diryuPremierul Victor Ponta a anunţat că Executivul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi în sistemul sanitar. În opinia deputatului PSD Ioan Dîrzu, „această măsură este benefică şi mult aşteptată de cei care muncesc în acest domeniu, mai ales după ce efectivul angajaţilor a fost „subţiat”, în urma concedierilor impuse în timpul guvernării PDL.

Să ne aducem aminte că Guvernul Boc a decis, peste noapte, tăierea salariilor bugetarilor cu aproape un sfert, fiind cea mai proastă măsură economică luată în România, în ultimii 10 ani. Pentru deblocarea celor peste 1.000 de posturi din sistemul sanitar se vor aloca toţi banii din fondul de rezervă – 200 de milioane de lei. Acest demers vine după ce împreună cu sindicatele, fără ameninţări, alegând calea dialogului, au fost stabilite o serie de modificări benefice în sănătate. Desigur că toate aceste măsuri nu înseamă altceva decât că Guvernul vrea să sprijine, prin toate demersurile sale, sistemul sanitar din ţara noastră. E foarte clar că doar pe calea dialogului pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră”. Parlamentarul de Alba ne-a declarat că, pentru a veni în sprijinul rezolvării problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar, Guvernul a adoptat un memorandum privind deblocarea a 1.124 de posturi, care vor fi ocupate prin concurs şi vor viza în special personalul medical – medici de toate specialităţile, asistenţi medicali, moaşe şi infirmiere. “E un semnal clar de voinţă din partea Guvernului Ponta, pentru redresarea sistemului sanitar din ţara noastră şi crearea de locuri de muncă, în domeniul care a avut mult de suferit în timpul guvernării portocalii”, a precizat deputatul Ioan Dîrzu.

Acest articol a fost citit de 463 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.