abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Autorizația de gospodărire a apelor este necesară, în toată țara, pentru fermele cu peste 100 de ovine si 30 de bovine

Autorizația de gospodărire a apelor este necesară, în toată țara, pentru fermele cu peste 100 de ovine si 30 de bovine

Publicat în 04.12.2019 la ora 20:21

Într-un articol pe care l-am publicat ieri scriam despre un fermier din Abrud care a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

Astăzi, un cititor din Hunedoara, ne-a transmis că și în judetul vecin, fermieri care au peste 100 de ovine trebuie să solicite aceste avize.

„Referitor la articolul cu fermierul căruia i s-a cerut aviz pentru apa ,în județul Hunedoara toți fermieri care au peste 100 de ovine am fost somați ca pana in data de 30 noiembrie sa solicite aceste avize,inclusiv pentru apa din fintinile din curte,pentru apa din rau,pentru apa din izvoare,nu știm încă cum ramane cu apa din bălți. Daca veti face o verificare o sa aflati ca aceasta actiune a celor de la ape a fost efectuată în toată țara”, ne-a declarat acesta.

SGA Alba ne-a declarat, ieri, că dacă există ferme sau gospodării cu mai mult de 100 de capete de ovine sau mai mult de 30 de capete de bovine, care consuma apă de suprafață, prin Ordinul Ministrului Apelor și Pădurilor nr. 891/23.07.2019, acestea trebuie autorizate.

Acest articol a fost citit de 120 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.