abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Abrudenii sunt foarte revoltați: în plină caniculă, apa potabilă este restricționată și curge ca o… mocirlă!

Abrudenii sunt foarte revoltați: în plină caniculă, apa potabilă este restricționată și curge ca o… mocirlă!

Publicat în 12.08.2015 la ora 11:00

apa-murdaraProblemele legate de alimentarea cu apă a orașului Abrud sunt departe de a se fi rezolvat, deși abrudenii au sperat că prin delegarea gestiunii serviciului către operatorul județean vor avea parte tot timpul de apă potabilă la robinete și nu va mai fi necesară furnizarea acesteia după un orar.

De aproximativ o săptămână, însă, SC Apa CTTA a anunțat că din cauza secetei prelungite a fost necesară restricționarea furnizării apei, astfel că abrudenii au apă doar câteva ore pe zi. Mai mult, locuitorii de la bloc sunt foarte revoltați de calitatea apei potabile care curge de circa o săptămână la robinetele din apartamentele lor, fapt pe care l-am resimțit și în vocea secretarului orașului, Valeria Crișan, care nu și-a putut ascunde supărarea. ”Este puțin spus că apa este roșiatică, pentru că este de-a dreptul tulbure. Aseară (n.r. – miercuri) a fost cum a fost, parcă era puțin mai limpede, dar alaltăieri (marți seara), curgea de parcă era luată de pe fundul unei mocirle. Nu poți nici să speli vasele cu ea. Și ne-o facturează ca apă potabilă. Imaginați-vă că în Abrud sunt copii mici, care au pielea fină, sensibilă și cărora mamele trebuie să le spele hainele cu această apă, ca să nu mai spun că bebelușilor trebuie să li se prepare laptele praf. Dacă stă mai mult apa în chiuvetă, îți murdărește chiuveta”, ne-a declarat Valeria Crișan. Ea a precizat că a luat legătura cu reprezentanții din Câmpeni ai SC Apa CTTA Alba, care au motivat că sunt înfundate filtrele, iar conductele sunt pline de nămol, dar cu toate acestea ar fi spus că apa este… potabilă. În aceste condiții, în fiecare zi abrudenii stau cu orele la coadă la izvorul din Bucium ca să-și umple vasele să poată avea acasă apă de băut. ”Dacă nu plouă, nu vom avea nicio șansă. Cred că vom anunța și Direcția de Sănătate Publică Alba, pentru că nu pot să-și bată joc de o comunitate”, a mai spus secretarul orașului Abrud, Valeria Crișan. lDoar alimentarea cu apă din sursa Mihoiești ar rezolva definitiv problema la Abrud Șeful Sucursalei Câmpeni a SC Apa CTTA Alba, Ioan Onețiu, a spus că, din cauza secetei și a insuficienței surselor de apă din zonă, la Abrud apa se furnizează dimineața, între orele 5.30 – 8.00 și seara, între orele 17.00 – 22.00. Mai mult, dacă nu va ploua în curând nu este exclusă posibilitatea ca programul de furnizare a apei să fie redus și mai mult. Legat de calitatea apei reclamată de abrudeni, Ioan Onețiu susține că apa furnizată locuitorilor orașului Abrud îndeplinește parametrii de calitate la ieșirea din stația de tratare, dar a recunoscut că, din cauza deselor întreruperi în alimentarea cu apă generate de situația amintită, apa antrenează depunerile din rețele. El consideră că situația privind alimentarea cu apă a orașului Abrud va fi soluționată definitiv, dacă va fi aprobat în acest sens un nou proiect cu fonduri europene al SC Apa CTTA, în care a fost inclus și orașul Abrud, proiect care prevede ca alimentarea cu apă a localității să se realizeze din lacul de acumulare și stația de tratare a apei de la Mihoiești.

Robert GHERGU

Acest articol a fost citit de 646 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.