Rămâi conectat

Știri din zonă

DSP Alba a depistat indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”, în apa potabilă livrtată în comuna Roșia Montană

Publicat

în

Cetățenii din comuna Roșia Montană sunt sfătuiți să nu consume apa de la robinete în scop potabil, fiind depistată de către DSP Alba cu indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”.

„Dragi cetățeni ai satului Roșia Montană, nu sunt rău, dar nu pot să nu vă transmit aceste informații, fiindcă este direct de sănătatea noastră.

Am primit în data de 30 martie, de la DSP Alba, raportul unei probe de apă recoltată de la sediul PRIMĂRIEI și NU este potabilă, este infectată cu „FECALOID MENAJER”, așa că cei care știți că sunteți racordați cu primăria, adică toată Roșia, că nu știm de unde este sursa de infecție, vă rog să nu o folosiți în scop potabil, doar în scop menajer, până când vom avea o probă de apă potabilă, pentru a evita alte complicații, iar cetățenilor care ați solicitat inaugurarea Căminului Cultural din piață, Roșia Montană, domnul primar și domnii consilieri au concluzionat că se va face inaugurarea când „VOR STABILII DÎNȘI PROGRAMUL”!!!.

DACĂ FAC ACESTE POSTĂRI SUNT CRITICAT, BÎRFIT, EVITAT DE CĂTRE UNII DINTRE COLEGI atât ai Primăriei cât și consilieri, chiar și de unii cetățeni, dar nu accept ca cetățenii comunei să consume apă cu FECALOID

Este suficient că au consumat din 8 februarie, de când a fost prima proba contaminată, una dintre promisiunile mele în campanie electorală a fost TRANSPARENȚA, între autoritățile publice locale și cetățean.

Consider că trebuie să mă țin de cuvânt, DAR la om când îi spui ADEVĂRUL ÎN FAȚĂ se supără. Aceasta este DOAMNE AJUTĂNE LA TOȚI!!!”, a transmis Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Drumul comunal Văleni – Helești, asfaltat cu peste 3 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Bucium vrea să modernizeze un sector de drum comunal între satele Văleni (cu 9 locuitori) și Helești (12 locuitori), printr-un proiect în valoare de 3.050.000 de lei.

Potrivit documentației depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Alba în vederea obținerii acordului de mediu, este vorba despre un tronson cuprins între km 0+000 metri la km 3+200 metri, deci 3,2 km.

Proiectul presupune asigurarea părții carosabile de 3 metri lățime pentru circulația pe o singură bandă, iar pe sectoare izolate vor fi realizate zone de încrucişare a vehiculelor, asigurându-se lăţimi între 4 – 5,5 m.

Pe o suprafață de 9.650 mp va fi beton asfaltic, pe sectoarele cu profil concav în suprafață de 780 mp vor fi montate dale de beton, iar pe drumurile laterale și accese în suprafață de 690 mp va fi turnat tot beton.

Partea carosabilă va fi prevăzută cu acostamente pe ambele părți, late de 0,25 – 0,5 metri, fiecare.

Pentru evacuarea apelor pluviale vor fi realizate șanțuri, rigole și 19 podeţe transversale, dintre care 8 vor fi folosite pentru accese la proprietăți, la care se adaugă 7 podețe tubulare noi. Investiția trebuie finalizată în termen de 16 luni de la data începerii lucrărilor, adică anul viitor, dacă totul merge bine.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 45 de ani din Mogoș reținut de polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție provizoriu

Publicat

în

Joi, 21 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Mogoș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 45 de ani, din comuna Mogoș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 21 martie 2024, s-ar fi apropiat de soția sa, în vârstă de 40 de ani și ar fi purtat cu aceasta discuții în contradictoriu, încălcând astfel măsurile dispuse printr-un ordin de protecție emis la data de 9 februarie 2024, de către Judecătoria Câmpeni.

În cursul zilei de azi, 22 martie 2024, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 45 de ani din Mogoș reținut de polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție provizoriu și și-a amenințat soția cu moartea

Publicat

în

Sâmbătă, 16 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Mogoș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 45 de ani, din comuna Mogoș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și amenințare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 15 martie 2024, ar fi încălcat interdicția de a se apropia de soția sa, dispusă printr-un ordin de protecție emis la data de 9 februarie 2024, de Judecătoria Câmpeni, iar pe fondul unor discuții contradictorii ar fi amenințat-o cu moartea.

În cursul zilei de azi, 17 martie 2024, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud