Rămâi conectat

Actualitate

Țepari din județul Cluj prinși de polițiști după ce au înșelat o vânzătoare din Abrud

Publicat

în

Ieri, 22 martie 2017, în jurul orelor 19.10, Politia Oraşului Abrud a fost sesizată de către vânzătoarea unui magazin din oraş, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Cu ajutorul informaţiilor oferite de victimă, la scurt timp de la sesizarea faptei, patrula intercomunală de siguranţă publică, a depistat şi oprit în trafic, pe DN 74, pe raza localităţii Bucium Cerbu, un autoturism în care se aflau 4 persoane, 3 bărbaţi şi o femeie, ce corespundeau deschierilor făcute de victimă.

Se pare că, în seara de 22 martie, în jurul orei 19.00, femeia, în vârstă de 30 de ani şi doi dintre tinerii identificaţi în autoturism, toţi din oraşul Huedin, judeţul Cluj, au intrat într-un magazin din Abrud unde s-au prezentat, la casă, cu bunuri în valoare de 20 de lei, pe care au intenţionat să le plătească cu o bancnotă de 500 de lei. Ulterior femeia i-a spus casierei că s-a răzgândit şi i-a cerut bancnota înapoi, însă la restituirea restului primit, a dat cu 200 de lei mai puţin.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în timp ce s-a aflat în magazin, femeia a sustras diverse bunuri, în valoare totală de 450 de lei, pe care le-a ascuns într-o sacoşă.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit reprezentanţilor societăţii comerciale păgubite, iar faţă de femeia de 30 de ani au întocmit dosar penal în care este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi furt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2024 | abrudinfo.ro

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena 2024 şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica | abrudinfo.ro

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Abrud acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu 800.000 de lei, după ce a montat fără licență patru aparate de păcănele în barul pe care îl administra

Publicat

în

Un bărbat care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită la Curtea de Apel Alba Iulia este faptul că acesta nu va mai avea poprire pe conturi, dispusă de instanța de fond în scopul recuperării prejudiciului.

Șandor S. nu s-a gândit probabil că decizia de a pune ilegal 4 aparate de jocuri de noroc într-un bar din orașul unde locuiește îl va afecta toată viața. S-a întâmplat în 2014, în perioada lunilor mai – iunie. Fapta reprezintă infracțiune, care a fost descoperită, cercetată și a rezultat un dosar penal ce a fost trimis în judecată în 2019.

Dosarul se află la a doua rejudecare, pentru că magistrații de la Judecătoria Câmpeni nu au stabilit corect, inițial, prejudiciul. Ulterior, pentru că niciun judecător de aici nu a mai putut prelua dosarul, cauza a fost strămutată la Judecătoria Alba Iulia. Bărbatul a scăpat de fapta penală, care s-a prescris de mai bine de 3 ani. Nu și de achitarea sumei datorate statului.

Potrivit practicii judiciare, în cazul exploatării jocurilor de noroc fără autorizaţie şi fără licenţă de funcţionare de către o persoană fizică sau o persoană juridică, prejudiciul cauzat statului pentru încălcarea dreptului său de monopol îl reprezintă contravaloarea tuturor taxelor pentru obţinerea licenţei şi autorizaţiei de exploatare – şi nu doar taxa anuală achitată pentru licenţă, precum şi taxa de exploatare raportată la numărul efectiv de aparate exploatate.

Astfel, instanțele au admis acțiunea ANAF și l-au obligat pe bărbatul din Alba să achite suma de 800.000 de lei, reprezentând contravaloarea taxei anuale de licenţă de organizator de jocuri de noroc şi a taxei anuale minimale de exploatare a jocurilor de noroc. Fiecare dintre cele două taxe sunt în sumă de 400.000 de lei.

„Depozițiile martorilor (…) sunt unanime în sensul, contestat de altfel de către inculpat, că acesta a adus în spațiul aparținând (…) cele 4 aparate de joc, le-a conectat la rețeaua de internet, după care a încheiat un contract de prestări servicii și de închiriere spațiu cu această societate.

Declarația furnizată de către martorul (…) este de asemenea edificatoare în sensul că inculpatul deținea aparate de jocuri de noroc, încasând sumele provenite din exploatarea acestora, sume virate în contul său personal.

Nu în ultimul rând, se impune a fi evidențiată declarația martorei (…) care, întrebându-l pe inculpat despre necesitatea existenței registrelor sau autorizațiilor la locul de amplasare a aparatelor, a primit răspunsul că acest tip de aparate nu necesită niciun registru sau autorizație, întrucât toate operațiunile vor putea fi controlate de la sediul central al firmei, prin intermediul internetului”, se precizează în hotărârea definitivă.

Magistrații de la Curtea de Apel au mai stabilit că „toate probele testimoniale și scriptice administrate în proces atestă fără echivoc faptul că inculpatul a acționat ca un adevărat proprietar al celor patru aparate de joc, explicațiile sale în sensul că acestea ar fi aparținut unei alte persoane fiind neverosimile și infirmate de însăși persoana în cauză, potrivit procesului verbal de identificare și discuție telefonică cu pretinsul proprietar”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 56 de ani cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând cu permisul suspendat, pe strada Republicii din Abrud

Publicat

în

Vineri, 3 mai 2024, în jurul orei 14.50, polițiștii rutieri din Abrud, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Postului de Poliție Bucium pe strada Republicii din Abrud, au depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Aluniș, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud