abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită cu mare fast, la Abrud

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită cu mare fast, la Abrud

Publicat în 02.10.2015 la ora 11:40

abrud-ziua-persoanelor-varstnice-20151 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – a fost un prilej de mare sărbătoare pentru aproximativ 70 de seniori din Abrud, cărora administrația publică locală și conducerea Asociației Pensionarilor ”Ion Buteanu” le-a pregătit o aniversare deosebită la un local public din localitate. Însă cei care s-au simțit cu totul speciali au fost cele 10 familii care locuiesc pe raza orașului Abrud și au aniversat în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Astfel, cele 10 cupluri de vârstnici au avut parte de o ”Nuntă de aur”, în semn de prețuire și de exemplu pentru familiile mai tinere: au fost binecuvântați printr-o slujbă religioasă de părintele Nicolae Câmpean, au primit flori și au fost felicitați, li s-a urat și cântat ”La mulți ani!”, iar primarul Nicolae Simina le-a oferit din partea administrației locale câte o diplomă de fidelitate și un premiu de 500 de lei. Cu această ocazie, acestora le-au fost rostite câteva cuvinte de către preotul Câmpean și de către doamna Emilia Scrob – vicepreședintele asociației de pensionari, iar primarul Simina a menționat printre altele: ”Căsătoria este un legământ sfânt, iubirea – o dăruire reciprocă și necondiționată, căsnicia – o binecuvântare dată de Dumnezeu. Sunt convins că viața v-a oferit și zile furtunoase, dar în acele momente ați dat dovadă de înțelegere, îngăduință față de celălalt și de multă dragoste. Astfel, ați avut parte de o viață de familie plină de fericire, multe împliniri sufletești și sper să aveți și în continuare parte de acestea. Este obligația noastră, a celor care reprezentăm astăzi administrația locală, dar și ca societatea în ansamblu, să găsim mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă. Avem datoria să ne schimbăm atitudinile și percepțiile față de persoana vârstnică și să creăm acele punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții. De ziua voastră, vă urez din toată inima ca Dumnezeu să vă dea multă sănătate, o viață cât mai bună și mai lungă împreună cu generațiile care urmează, o viață plină de bucurii alături de cei dragi! Să dăm ani vieții și, mai ales, viață anilor!”

Totodată, alături de aceștia au fost sărbătoriți și au primit premii simbolice membrii asociației de pensionari din Abrud ce s-au născut în lunile septembrie și octombrie, iar cu această ocazie a fost organizată și o expoziție de artă populară cu vânzare a meșterului artizan Zoe Cotu din orașul Câmpeni, aceasta cuprinzând costume populare din zonă, tulnice și alte obiecte lucrate manual.

După urările de sănătate și sărbătorirea tuturor aniversaților, petrecerea a continuat mai multe ore cu o masă festivă oferită în cinstea tuturor vârstnicilor, povești, amintiri, dans, muzică populară și romanțe interpretate de o formație locală, timp în care mulți dintre aceștia s-au simțit ca în vremurile bune ale tinereții.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 386 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.