abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Yildirim Holding Inc. din Turcia este interesată de Cuprumin Abrud

Yildirim Holding Inc. din Turcia este interesată de Cuprumin Abrud

Publicat în 22.08.2013 la ora 20:27

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit astăzi, 22 august 2013, cu conducerea grupului de companii Yildirim Holding Inc. (Turcia), reprezentată de directorul Serdar Goktas, vicepreşedintele Ozer Oz şi unul dintre membrii Consiliului de Adimistraţie, Mehmet Yildirim.

memorandum-cuprumin-abrudÎn cadrul discuţiilor, reprezentanţii Yildirim Holding Inc. s-au arătat interesaţi să participe la procesul de atragere de investiţii la S.C. Cuprumin S.A. Abrud şi de a investi, în general, în industria minieră din România, în special pe componenta minereuri. Al doilea mare producător de crom din lume, grupul de companii Yildirim Holding Inc. este interesat şi de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

În viitorul apropiat, investitorii turci vor face vizite de documentare atât la Cuprumin, cât şi la Oltchim. În privinţa Cuprumin, Yildirim Holding Inc. a solicitat – şi a primit de altfel – documentaţia de precalificare în vederea participării la procesul de selecţie”, anunță reprezentanții Ministerului Economiei.

Ministrul Varujan Vosganian a făcut o scurtă prezentare a situaţiei economico-financiare şi juridice actuale a Cupru Min şi a Oltchim, precum şi a intenţiilor de atragere de investiţii de către Ministerul Economiei şi Guvern în ceea ce priveşte cele două societăţi.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 474 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.