abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Sport » Viitorul Abrud – campioană județeană la juniori E

Viitorul Abrud – campioană județeană la juniori E

Publicat în 26.04.2013 la ora 9:37

Viitorul Abrud (antrenor Marius Pocol) a devenit campioană judeţeană în întrecerea juvenilă dedicată juniorilor E (copii născuţi în anul 2002) şi va reprezenta Alba la etapa de zonă de la Târlungeni (Braşov), din perioada 25-28 aprilie, alături de echipe din Braşov, Mureş, Sibiu, Harghita, Covasna.

Micuţii moţi au defilat în judeţ, cu 17 victorii şi o înfrângere, plus un golaveraj impresionant (154-13). La “zonă”, abrudenii au fost repartizaţi în grupă cu InterStar Sibiu (vineri, 26 aprilie, ora 18.00) şi Benţa Braşov (sâmbătă, 27 aprilie, ora 12.00), în cealaltă grupă fiind ACS Odorheiu Secuiesc, CS Iernut şi Tâmpa Braşov (duminică sunt prevăzute semifinalele şi finalele).

Înfiinţată în 2009, echipa Viitorul Abrud a câştigat anul trecut Campionatul Speranţelor în Alba, iar în acest an s-a clasat pe locul secund la Cupa “Hagi Danone”, la o categorie superioară ca vârstă.

Din octombrie 2010 până în prezent, la grupa 2002 am disputat 46 de partide în judeţ şi am pierdut doar patru meciuri”, a afirmat antrenorul Marius Pocol.

În plus, copiii de la grupa 2002 au evoluat în campionatul Juniorilor D (la grupa 2000), majoritatea echipierilor fiind elevi ai Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Abrud.  Aceştia au câştigat faza urbană la clasele I-IV, ulterior şi faza judeţeană, calificându-se la etapa zonală a ONSS.

Record de 81 de goluri pentru Răducu Pocol

Fiul său, Răducu Pocol a scris un veritabil record la nivelul judeţului, cu cele 81 de goluri marcate la faza judeţeană a juniorilor E (mai mult de jumătate din totalul realizărilor).

Vreau să-i ofer fiului meu şansa să ajungă un mare fotbalist, dar implicit şi celorlalţi copii pe care-i  antrenez. Încerc sa fiu ca un tată pentru toţi, să-i educ, să-i pregătesc cât mai bine atât pentru fotbal, cât şi pentru viaţă”, a admis Marius Pocol.

Lotul Viitorului Abrud la această etapă de zonă îi cuprinde pe Paul Cioflică (portar), Radu Bălşan, Aurelian Iancu, Emilian Iancu, Valentin Oancea, Răducu Pocol, Ştefan Torockay, Octavian Burduf şi Raul Poşogan (jucători de câmp).

Acest articol a fost citit de 417 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.