abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Uniunea Europeană şi găina din drum, de la Abrud

Uniunea Europeană şi găina din drum, de la Abrud

Publicat în 10.05.2015 la ora 10:08

gaini-abrudRomânia a devenit stat membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007, iar în anul de grație 2015, primim sesizarea doamnei Berindei Maria, din Abrud, care a constatat pe strada dumneaei un fapt cât se poate de supărător, în totală neconcordanță cu pretențiile de stat european pe care le avem, nu doar ca poziționare geografică, ci ca măsură a civilizației și dezvoltării, care ne plasează în rândul unor țări precum Germania, Franța ori Italia.

Așadar, ne relatează cititoarea noastră, că atât dânsa cât și soțul, ambii de peste 70 de ani, suportă cotcodăceala produsă de găinile unui vecin, care le ”eliberează” sistematic pe domeniul public, respectiv strada Abrudelului, unde acestea își fac de cap, dar și mizerie și gălăgie. Sătui să tot dea cu pietre după înaripate, au procedat la a apela la ajutorul primarului Abrudului, Nicolae Simina, care le-a promis că se va ocupa de problemă, dar spune doamna Berindei că în afară de o notificare către proprietarul găinilor, mare lucru nu s-a rezolvat. Unde mai pui că acesta are un program anume după care își lasă păsările pe stradă, ”fix și exact” după ora 16.00, când programul administrației locale încetează, de unde și lipsa personalului care să constate contravenția. Contactat telefonic, Nicolae Simina ne lămurește după cum urmează: ”Proprietarul găinilor a fost notificat, următorul pas este amenda, chiar astăzi (29 aprilie) voi face o verificare, împreună cu compartimentul de specialitate, după ora 16.00. Conform legii, păsările și animalele domestice trebuie închise și supravegheate, nicidecum lăsate pe domeniul public. Eu îmi respect cetățenii, drept dovadă răspund la telefon și la ora 2 noaptea la solicitările lor, prin urmare am convingerea că și problema sesizată dumneavoastră se va soluționa în cel mai scurt timp”.
În speranța că liniștea va reveni pe strada Abrudelului din Abrud, aștept și eu cu interes ziua în care creșterea păsărilor și animalelor va fi rezervată exclusiv mediului rural.

Acest articol a fost citit de 292 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.