abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Un nou drum propus pentru asfaltare în comuna Ciuruleasa

Un nou drum propus pentru asfaltare în comuna Ciuruleasa

Publicat în 03.02.2016 la ora 11:00

primaria-ciuruleasaPrimăria Ciuruleasa va depune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un nou proiect pentru modernizarea unui drumul comunal în vederea finanțării în baza OUG nr. 28/2013 prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), din cadrul subprogramului “Modernizarea satului românesc”.

Este vorba despre DC Ciuruleasa – Boglești, valoarea estimativă a lucrărilor de asfaltare fiind de 8 milioane de lei, ne-a declarat primarul Radu Tuhuț.

În acest sens, studiul de fezabilitate a fost deja elaborat, iar documentația se află în faza obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor, în vederea aprobării proiectului pentru asfaltarea celor 5,4 km ai DC Ciuruleasa – Boglești printr-o finanțare multianuală și cu cofinanțare locală, conform PNDL. Pe de altă parte, primarul Radu Tuhuț a estimat  că au mai rămas de executat circa 35% din lucrările de modernizare a drumurilor comunale Buninginea, Gheduleşti și Morăreşti, finanțate tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a investiţiei finanţate prin OUG nr. 28/2013 este de aproximativ 3,4 milioane de lei. În programul de investiții 2015 – 2018, comuna Ciuruleasa trebuie să primească eșalonat suma de 1.809.198,5 lei pentru modernizarea drumurilor comunale Buninginea, Gheduleşti și Morăreşti, a confirmat  primarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhuț.

Acest articol a fost citit de 39 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.