abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Termenul pentru depunerea ofertelor pentru privatizarea Cuprumin Abrud a fost prelungit până în 1 septembrie

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru privatizarea Cuprumin Abrud a fost prelungit până în 1 septembrie

Publicat în 25.07.2013 la ora 17:54

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul ministerului că noul termen pentru depunerea ofertelor de către investitori în cazul companiei Cuprumin este 1 septembrie, iar întreaga procedură ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie.

Cupru-Min-Abrud-El a susţinut că vineri, 19 iulie, la expirarea termenului iniţial, o singură companie – Trafigura – a depus ofertă pentru Cuprumin, dar documentaţia a fost incompletă, potrivit raportului experţilor. Alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului. Conform ministrului, ţinând cont de importanţa companiei Cuprumin, care exploatează rezervele majoritare de cupru ale României, criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe – scrisoare de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari/tona de cupru.

Vosganian a adăugat că, după ce a discutat cu primul-ministru Victor Ponta, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

”Strategia Ministerului Economiei pentru compania Cuprumin vizează atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata în avans a cantităţii de concentrat de cupru rezultată în urma exploatării. Compania are nevoie de investiţii masive de mediu şi retehnologizare”, a declarat ministrul Vosganian.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 423 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.