abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Sprijin oferit de europarlamentarul PSD Victor Negrescu pentru două fetițe de nota 10 din Mogoș

Sprijin oferit de europarlamentarul PSD Victor Negrescu pentru două fetițe de nota 10 din Mogoș

Publicat în 05.09.2016 la ora 9:48

victor-negrescu-mogosDouă fetițe de nota 10, care locuiesc în comuna Mogoș, pe o colină izolată din Munții Apuseni, străbat zilnic doi kilometri până la autobuzul care le duce la școală, fiind nevoite să urce și să coboare un deal, gospodăria lor aflându-se pe o colină.

Cazul a fost făcut public de europarlamentarul Victor Negrescu, care le-a vizitat pentru a le oferi un mic sprijin la începutul noului an școlar. Acesta desfășoară desfășoară alături de organizația pe care o conduce, PES activists România, mai multe campanii sociale destinate mai ales copiilor.

„Zâmbetele Elenei și Sarei te împing să treci munții, la propriu, pentru a le ura succes în noul an școlar. Grație campaniei #ȘansaLaEducație organizată de colegii din PES Activists Romania am putut da o mână de ajutor acestor fetițe minunate care trăiesc pe o colină izolată din Munții Apuseni. Cel mai mult m-a bucurat însă să văd dorința lor de a învăța, dincolo de toate greutățile, și să văd importanța pe care mama lor o acordă educației și fericirii fetițelor. Le-am promis la fete că dacă vor învăța bine, vor fi invitatele noastre la Parlamentul European” a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Campania inițiată de europarlamentarul român și colegii săi din PES activists România va continua în săptămânile următoare pentru a conștientiza populația cu privire la meritele educației și la nevoia ca și copii din medii cu mai puține posibilități să fie sprijiniți pentru a-și continua parcursul educațional.

PES activists România a derulat mai multe campanii sociale, între care și ”Zâmbetul de Sărbători și Șansa la Cultură” prin care au ajutat peste 1000 de copii din țară.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 130 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.