abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Spitalul Orăşenesc Abrud, evaluat recent în vederea acreditării

Spitalul Orăşenesc Abrud, evaluat recent în vederea acreditării

Publicat în 18.07.2015 la ora 11:00

spitalul_abrudÎn perioada 15-18 iunie, Spitalul Orăşenesc Abrud a trecut printr-o ”probă de foc”, fiind vizitat de comisia de evaluatori din cadrul Ministerului Sănătăţii în vederea acreditării acestuia, rezultatul inspecţiei urmând a fi anunţat în decursul uneia din lunile viitoare.

Economistul Ionela Nicoleta Anca, managerul spitalului, ne-a declarat că pregătirea pentru evaluare a necesitat o muncă enormă din partea personalului unităţii, iar la sfârşitul inspecţiei evaluatorii au apreciat buna colaborare cu reprezentanţii unităţii medicale şi eforturile depuse de noua conducere a spitalului, care a reuşit într-un timp foarte scurt să pregătească această vizită. Cu această ocazie, managerul a menţionat strânsa colaborare pe care a avut-o cu Consiliul Local Abrud, primarul Nicolae Simina şi consiliul de administraţie al spitalului, care au fost  cu toţii receptivi la orice nevoi şi propuneri venite din partea conducerii. Totodată, a ţinut să mulţumească administraţiei locale, care a oferit masive fonduri materiale sau financiare, a fost alături de conducere şi a dorit ca această unitate să funcţioneze cât mai bine în folosul cetăţenilor din Abrud şi împrejurimi.
Spitalul Orăşenesc Abrud a fost construit în perioada 1924-1929, în timpul regilor Ferdinand I şi Mihai I, iar în ultimii ani a avut parte de ample lucrări de modernizare. În ultimele 4 luni s-a reabilitat o parte din compartimentul de boli infecţioase, bucătăria şi spălătoria, iar cu fonduri de la administraţia locală s-a achiziţionat un sistem video de supraveghere şi aparatură de laborator. Spitalul are 136 de angajaţi din care 14 medici rezidenţi şi dispune de 85 de paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizarea de zi. Spitalul dispune de mai multe compartimente şi secţii, farmacie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie şi ima­gistică medicală, ambulatoriu integrat cu mai multe cabinete de specialitate, iar în luna martie s-a înfiinţat cabinetul de dermatovenerologie. Anul trecut, spitalul a avut înregistraţi 2.894 de pacienţi trataţi pe spitalizare continuă, 4.176 de pacienţi pe cea de zi şi 1.283 de pacienţi pe camera de gardă. Totodată, anul trecut au fost înregistrate 7942 de consultaţii în ambulatoriul integrat al spitalului, 4.376 de consultaţii pe camera de gardă, 72.715 analize de laborator şi 1.997 de investigaţii radiologice.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 1126 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.