abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Spitalul Orăşenesc Abrud caută medici… la Chişinău!

Spitalul Orăşenesc Abrud caută medici… la Chişinău!

Publicat în 11.02.2016 la ora 11:00

spitalul_abrudConducerea Spitalului Orășenesc Abrud este hotărâtă să soluționeze criza de medici cu care se confruntă de aproximativ 5 ani de zile, orientându-și oferta chiar și spre Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, după ce a fost nevoită să amâne organizarea examenului de ocupare a celor 4 posturi vacante programat pentru data 16 februarie 2016, din cauză că la concurs nu s-a înscris nici măcar un candidat.

Este vorba despre următoarele posturi vacante: 1 medic specialist pediatrie, 1 medic specialist chirurgie generală, 1 medic specialist ATI și 1 medic specialist radiologie şi imagistică medicală. Managerul spitalului, ec. Ionela Anca, ne-a declarat că funcțiile respective au rămas vacante de când s-au pensionat medicii care funcționaseră pe aceste posturi, iar în ultimul an, de când conduce unitatea sanitară, au existat mai multe tentative de a le ocupa, dar acestea nu s-au concretizat. Din acest motiv, ea a transmis o adresă și facultății de medicină din Republica Moldova, având experiența fostului Centru de Sănătate Baia de Arieș, care a reușit să angajeze două interniste de peste Prut.

Cel mai grav afectată este Secția de Pediatrie a spitalului din Abrud, lipsa medicului specialist spunându-și cuvântul asupra întregii zone, nu doar asupra orașului, iar deficitul de medici se înregistrează și în spitale din orașe mai mari, ea lăsând să se înțeleagă că medicii pleacă la muncă în străinătate. În ultima perioadă, la Spitalul Orășenesc Abrud s-au stabilit doar doi medici specialiști: un internist de la Cluj și o doctoriță ginecolog, ambilor asigurându-li-se facilități la cazare, și cu sprijinul Consiliului Local Abrud. Ec. Ionela Anca a precizat că luna viitoare va face iarăși demersuri pentru organizarea unui nou concurs în vederea ocupării celor 4 posturi vacante de medici specialiști. Spitalul Orășenesc Abrud dispune de 85 paturi pentru spitalizare continuă și 10 paturi pentru spitalizare de zi, având compartimente de medicină internă, chirurgie generală, ATI, recuperare, pediatrie și boli infecțioase, precum și o secție de obstetrică-ginecologie, cu un compartiment de neonatologie.

Acest articol a fost citit de 507 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.