abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Spectacol caritabil de Crăciun susținut de elevii Liceului ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș

Spectacol caritabil de Crăciun susținut de elevii Liceului ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș

Publicat în 21.12.2014 la ora 15:21

spectacol-elevi-baia-de-aries-craciun-2014Joi, 18 decembrie 2014, la Casa de Cultură a orașului Baia de Arieș a avut loc spectacolul caritabil de excepție denumit ”Sărbători cu bucurie”, organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă”.

Bunici, părinți, cadre didactice și elevi s-au adunat în număr impresionant pentru a-i urmări pe acei copii care au susținut un program de colinde tradiționale, dansuri de societate, scenete de Crăciun, toate menite să aducă mai aproape de spectatori spiritul Crăciunului.

Directoarele Elena Faur și Cristina Boldaș, consilierul educativ Sânziana Băieș și cadre didactice Cristina Gaidei, Niculina Bârla, Luminița Tutuian, Marius Băieș, Eugenia Dragomir, Kato Trif, Rodica Stoina și Alina Tolca și-au propus prin acest spectacol promovarea tradițiilor de Crăciun și Anul Nou, precum și dezvoltarea spiritului caritabil.

Spectacolul a fost deschis de elevii claselor primare care au prezentat un moment artistic sub îndrumarea învățătoarelor Sorina Popa, Parascheva Goia, Maria Urs, Aurelia Jeflea și Coroiu Elena. Au urmat apoi scenete, cântece în limba engleză, dans al majoretelor din trupa ”Licurici”, Craii, Plugușorul și șezătoarea din ajunul Crăciunului.

Prezentatorii acestei seri, Diana Soit și Răzvan Mocan, care au fost și gazdele șezătorii, au răsplătit cetele de colindători cu mere, nuci și bomboane.

Din biletele vândute la spectacol și din mărinimia celor prezenți – consilieri locali, cadre didactice și localnici – în ziua următoare s-au împărțit alimente, dulciuri, jucării și haine copiilor de la Centrul Educațional și Casa de tip familial ”Sfânta Varvara”, bătrânilor de la Căminul de Persoane Vârstnice, Secției de Neoropsihiatrie precum și unui număr de 8 familii nevoiașe din Brăzești, Sartăș, Baia de Arieș și Muncel.

Organizatorii acestei acțiuni caritabile mulțumesc celor care au contribuit la fericirea celor nevoiași în pragul sărbătorilor de iarnă.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 244 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.