abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Social-democratul Victor Negrescu – nominalizat pentru titlul „Europarlamentarul anului”, la categoria „Agenda Digitală”

Social-democratul Victor Negrescu – nominalizat pentru titlul „Europarlamentarul anului”, la categoria „Agenda Digitală”

Publicat în 07.02.2015 la ora 11:00

Victor-NegrescuEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu a fost nominalizat de prestigioasa revistă „The Parliament Magazine”, pentru titlul „Europarlamentarul Anului” în domeniul „Agendei Digitale”, fiind inclus pe lista scurtă de trei europarlamentari ce urmează a fi votaţi pentru obţinerea acestui premiu.

Tematica „Agendei Digitale” este un subiect de actualitate pe agenda Uniunii Europene şi cuprinde dezbaterile referitoare la domeniul telecomunicaţii, comerţul on-line, politicile de internet, protecţia datelor, serviciile de sănătate electronice sau piaţa unică digitală.
„Sunt bucuros că am reuşit, în primele şase luni de mandat, să mă fac remarcat într-un domeniu atât de important pentru Uniunea Europeană. Internetul şi piaţa unică digitală reprezintă domenii importante pentru viitorul Europei, iar ţara noastră trebuie să devină un lider în domeniu. De aceea, cu fiecare ocazie, reamintesc faptul că România are şansa de a avea profesionişti foarte bine pregătiţi în domeniu, că există reale oportunităţi de investiţii şi că în ultimii ani au apărut multe companii româneşti care au dezvoltat produse cu o foarte bună reputaţie la nivel internaţional”, a comentat europarlamentarul Victor Negrescu nominalizarea sa.
Europarlamentarul român s-a remarcat prin poziţiile sale oficiale din plenul Parlamentului European, dar şi prin evenimentele organizate, prin care a susţinut crearea unei pieţe interne unice în domeniul digital, protejarea consumatorilor pe internet şi scăderea tarifelor de comunicaţii la nivel european. „Sunt mândru să văd că şi alţi europarlamentari români au devenit lideri de opinie în domeniile lor, Viorica Dăncilă pentru agricultură, Daciana Sârbu pentru sănătate, Sorin Moisa pentru piaţă internă, Adina Vălean pentru energie. Faptul că 4 din 5 români nominalizaţi sunt social-democraţi confirmă, cred, forţa echipei noastre din Parlamentul European şi sper ca rezultatele finale să confirme acest lucru”, a mai afirmat europarlamentarul PSD.
În 21 ianuarie 2015, europarlamentarul Victor Negrescu a fost gazda unui eveniment pe tema dreptului la intimitate în era digitală, care a întrunit peste 100 de participanţi, printre care şi vicepreşedintele executiv al Microsoft pe afaceri juridice, Brad Smith. Dezbaterea a abordat mai multe probleme de interes european, cum ar fi drepturile digitale ale utilizatorilor, inovarea şi perspectivele Pieţei Unice, dar şi Guvernarea Digitală în Europa. Mai amintim că Victor Negrescu a fost ales, în septembrie 2014, în board-ul EU40, reţeaua eurodeputaţilor sub 40 de ani din Parlamentul European. Totodată, Victor Negrescu coordonează activitatea grupului S&D40, format din europarlamentarii social-democraţi sub 40 de ani din actuala legis­latură.

A. D. T.

Acest articol a fost citit de 194 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.