abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Situl Roșia Montană a fost inclusă pe lista indicativă a UNESCO

Situl Roșia Montană a fost inclusă pe lista indicativă a UNESCO

Publicat în 29.10.2016 la ora 13:29

satul-Rosia-Montana-vazut-din-masivul-VaidoaiaSitul Roșia Montană a fost inclus pe lista indicativă a UNESCO, a anunțat astăzi ministrul Culturii, Corina Șuteu, care a adăugat că acesta este un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.

Corina Șuteu a explicat într-o postare pe Facebook că decizia a fost luată la Paris, la sediul UNESCO, unde în perioada 24 — 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.

„În ședința din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizației pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată și includerea sitului Roșia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO. Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care contează”, a scris ministrul Culturii pe rețeaua de socializare.

Potrivit ei, la această sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu, directoare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului din București, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, și de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO.

Sursa: agerpres.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 99 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.