abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Seceta generează din nou restricții în furnizarea apei potabile, la Abrud

Seceta generează din nou restricții în furnizarea apei potabile, la Abrud

Publicat în 24.07.2017 la ora 11:39

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a informat astăzi, 24 iulie 2017, că, din cauza secetei, a fost restricționat consumul de apă în oraș.

Principala sursă de apă nu mai are debitul necesar pentru alimentarea oraşului, astfel că apa va fi sistată, în fiecare noapte, între orele 23.00 – 05.00, deocamdată, pe perioadă nedeterminată.

SC APA CTTA SA ALBA va informeaza ca, urmare a secetei si a  lipsei precipitatiilor din ultima perioada, debitele vailor Buninginea si Cernita, precum si a izvorului Vulcan, au scazut drastic, ceea ce ne obliga la restrictionarea furnizarii apei potabile in orasul Abrud,mai intai pe timp de noapte intre orele 23.00- 5.00.

 In functie de rezervele de apa acumulate, acest program poate suferi modificari ulterioare. Recomandam un consum rational al apei potabile in aceasta perioadă”, a transmis, sâmbătă, conducerea SC APA CTTA SA ALBA.

Potrivit reprezentanților APA CTTA, dacă în următoarele zile va ploua, atunci restricția ar putea fi ridicată. Locuitorii din oraşul Abrud simt pe propria piele efectele secetei în fiecare an, când în loc de apă primesc „aer” la robinete.

Acest articol a fost citit de 108 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.