Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Școala „Avram Iancu” din Abrud, exemplu că se poate. Beneficiază de spațiu relaxant de citit, scări matematice și săli de clasă primitoare

Publicat

în

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Abrud a devenit un loc unde elevii vin cu drag la ore, în sălile de clasă calde și primitoare și în locul unde părerile lor sunt luate în considerare și se simt implicați în toate schimbările care s-au petrecut în ultima vreme în școala lor.

Scările gri și banale din beton s-au transformat în pete de culoare din care elevii învață operațiile matematice, băile, altădată vechi atrag copiii prin mesajele motivante scrise deasupra oglinzilor, iar sălile de clasă au fost gândite pentru a ieși puțin din acel sistem rigid cu care eram cu toții obișnuiți.

Biblioteca a fost mutată într-o fostă sala de clasă renovată și a devenit un loc modern și primitor, cu un spațiu pentru citit atrăgător, ca un pat suprapus, realizat cu materiale donate și construit de un angajat al școlii. „Pentru a-i atrage către cărți, le-am lansat provocarea „citește-i cinci minute directorului”. Veneau copiii de ciclul primar, la mine la ușă și ii recompensam cu semne de carte”, spune directoarea școlii.

Nu a fost uitată nici curtea unității de învățământ, care a fost și ea transformată cu ajutorul părinților și al elevilor. Centrala termică învechită a devenit o „pânză” pe care elevii și-au arătat talentul artistic, care poate fi admirat de trecători, printr-un gard din creioane colorate. „Îmi doream o stare de bine în școală, văzusem pe internet o casă părăsită cu o pictură foarte interesantă și așa mi-a venit ideea renovării centralei termice”, explică directoarea Georgeta Stan.

Un bazin metalic, situat în curte și care nu putea fi mutat din acel loc a devenit un spațiu de recreere pentru cei mici.

Vechile table negre, înlocuite în sălile de clasă cu whiteboarduri, au fost mutate acum în curtea școlii, pentru ca profesorii și elevii să scrie câte un citat deosebit sau care le-a rămas în minte sau care reprezintă starea lor de spirit. De asemenea ele sunt folosite în pauze pentru a oferi elevilor creativi posibilitatea de a-și petrece pauza într-un mod plăcut.

„Totul a fost realizat cu bani mai puțini și multă muncă, ne-am încadrat în bugetul primit de la primărie și am avut ajutorul părinților și al elevilor, adică sponsorizări, voluntariat și bunăvoință. Elevii în special m-au impresionat prin implicarea lor și, după ce am început cu o mână de voluntari, rând pe rând au venit tot mai multe clase care au dorit să se implice”, a spus Georgeta Stan, directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”.

Noua față a școlii din Abrud este dovada vie a faptului ca dacă sunt uniți, cadre didactice, parinți, elevi și administrația locală, se pot face lucruri bune.

Învățământ-Cultură

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Calendarul CURSURILOR și a VACANȚELOR | abrudinfo.ro

Publicat

în

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Calendarul CURSURILOR și a VACANȚELOR | abrudinfo.ro

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când intră în elevii vacanță

Anul acesta, cursurile vor începe în data de 13 septembrie 2021, arată un document emis de către Ministerul Educației.

Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Structura anului școlar 2021- 2022

”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022- 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor”, se arată în comunicatul transmis de edu.ro.

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Cine sunt elevii liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud care au luat cel puțin o notă de 10, la examenul de Bacalaureat – sesiunea iulie 2021

Publicat

în

Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud se poate mândri în acest an cu opt absolvenți cu rezultate deosebite la examenul de Bacalaureat, ei reușind să obțină note de 10 curat la discipline cum ar fi matematică, informatică, geografie sau anatomie.

Elevii moți au reușit astfel să se impună și la examenele naționale din acest an, prin ambiția de care aceștia au dat dovadă și de munca grea pe care au depus-o.

• Profil MATEMATICĂ-INFORMATICĂ

La clasa de Matematică-Informatică a Liceului „HCC” din Abrud, șase elevi au reușit să obțină note perfecte la examenul de Bacalaureat 2021, iar aceștia sunt:

Morar Timotei Cristian – nota 10 la Matematică și 10 la informatică

Oltean Denisa Maria – nota 10 la Anatomie

Felea Irina Maria – nota 10 la Informatică

Furdui Florina Mihaela – nota 10 la Informatică

Sicoe Maria Mihaela – nota 10 la Anatomie

Petruța Răzvan – nota 10 la Informatică

• Profil PEDAGOGIC

La clasa cu profil Pedagogic al liceului din Țara Moților, două eleve au obținut note perfecte la Bacalaureatul din acest an, acestea fiind:

Goia Denisa Georgiana – nota 10 la Geografie

Burz Sorina- nota 10 la Matematică

Aceste rezultate remarcabile nu ar fi fost posibile fără implicarea profesorilor care i-au îndrumat constant pe elevi: Matematică- Stan Ioan Marcel, Informatică- Iancu Alina Marieta, Geografie – Costea Leontin, Anatomie- Mardare Monica

Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud se află, în acest moment, pe locul 9 la nivelul județului Alba, după numărul de note de 10 curat obținute la probele de Bacalaureat din acest an.

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, pe locul nouă în topul liceelor din județul Alba, după numărul notelor de 10 de la Bacalaureat

Publicat

în

La sesiunea IULIE 2021, 250 de elevi din județul Alba au obținut note de 10 la examenul de Bacalaureat, iar 9 dintre aceștia sunt absolvenți ai Liceului „Horea, Cloșca și Crișan”, din Abrud.

Vă prezentăm mai jos topul liceelor din județul Alba, în funcție de numărul notelor de 10 obținute la examenul de Bacalaureat – sesiunea IULIE 2021

 1. COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA – 77
 2. COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES – 59
 3. COLEGIUL NATIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA – 27
 4. LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES – 16
 5. COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – 14
 6. COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – 11
 7. LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA – 10
 8. LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – 10
 9. LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD – 9
 10. SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA – 8
 11. COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA – 5
 12. LICEUL TEORETIC TEIUS – 4
 13. COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – 3
 14. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ” FLORIN FLESERIU” SEBES – 2
 15. COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – 1
 16. COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR – 1
 17. LICEUL TEHNOLOGIC AIUD – 1

Felicitări absolvenților și cadrelor didactice de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud pentru această reușită și succes în continuare !

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud