abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Șase copii au fost infestați cu rujeolă, după ce au participat la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud

Șase copii au fost infestați cu rujeolă, după ce au participat la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud

Publicat în 25.10.2016 la ora 16:17

epidemie-rujeolaȘase copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 16 ani se află sub tratament, fiind infectați după ce au participat la o întâlnire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud, la care au mai participat și unii copii dintr-un centru de plasament din județul Hunedoara, care le-au transmis virusul.  

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis, luni, o anchetă epidemiologică după apariția focarului de rujeolă din orașul Abrud, șase persoane fiind suspecte, dintre care cinci internate, iar unul izolat la domiciliu.

”Din declarațiile părinților pacienții împreună cu familiile lor au participat în 9 octombrie 2016 la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud la care au participat și copii de la Centrul de Plasament Criscior din județul Hunedoara care erau infectați cu rujeolă. Astfel, virusul a fost transmis și celor șase copii”, transmite, marți, DSP Alba într-un comunicat de presă

Vârsta pacienților infectați cu rujeolă este cuprinsă între opt luni și 16 ani, iar patru au fost internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar alt pacient a fost izolat la domiciliu.

Doar unul dintre cei șase pacienți a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiației cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacților de familie și comunitate și stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR, potrivit DSP Alba.

”Direcția de Sănătate Alba a făcut și face în continuare apeluri părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei. În prezent, în stocul DSP Alba se mai află 5145 de doze”, mai transmite DSP Alba.

De la începutul anului în județul Alba au mai fost depistate alte cinci cazuri.

 

Acest articol a fost citit de 239 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.