abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » RMGC a disponibilizat aproape 500 de angajați

RMGC a disponibilizat aproape 500 de angajați

Publicat în 28.02.2014 la ora 10:00

rosia-montana-ministrul-culturii-vizitaZiua de ieri, 27 februarie 2014, va rămâne pentru câteva sute de locuitori din comuna Roșia Montană “miercurea neagră”, după ce compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) a disponibilizat marea majoritate a angajaților săi.

Anunțul a fost făcut joi, de consilierul județean PSD, fost primar al comunei Roșia Montană între anii 2000-2008, care a declarat în exclusivitate pentru ziarul “Unirea” că USD va încerca să găsească soluții pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă și speră că noul guvern Ponta va relua proiectul de minerit din Apuseni, oferind o nouă șansă exploatării auro-argentifere din Apuseni, pentru a se evita ca zona să se scufunde, mai tare, în sărăcie.

Virgil Narița:Din păcate, pentru locuitorii comunei Roșia Montană, ieri  a fost „miercurea neagră. După câțiva ani buni, compania RMGC a disponibilizat, sau este în curs de a disponibiliza, cea mai mare parte dintre angajații acestei firme, aproximativ 500.

Eu am fost și voi rămâne alături de cetățenii comunei Roșia Montană și voi încerca să îi sprijin și să găsim alte soluții dacă mineritul prin compania RMGC nu poate să facă pași înainte.

Eu sper ca la Roșia Montană și în zona Munților Apuseni, respectiv Abrud, să facem în continuare minerit fără poluare și pentru celelalte zone din Apuseni să găsim soluții pentru agricultură, turism, în așa fel încât zona Apusenilor și județul Alba să nu fie una dintre cele mai sărace din țară, așa cum este în această perioadă.

Sper, că acum, după ce la guvernare este USD-ul, să se reia și să se regândeaacă acest proiect, mă refer la tot ce înseamnă minerit și în special la zona Munților Apuseni din județul Alba.”

Acest articol a fost citit de 1612 ori

4 Comentarii la RMGC a disponibilizat aproape 500 de angajați

 1. Mihai Răspunde

  02.03.2014 la 8:31

  Pentru ceea ce s-a intamplat la Rosia Montana , sunt de vina jegurile Abrudului , Utiu , Stefani , hotii de paduri din Cimpeni , falimentarul Oprea …..si pensionarii din minerit din Rosia Montana : Eugen Davin , Cornea si Sorin Jurca. Asa sa-i ajute Dumnezeu! Trist pentru oamenii care au ramas fara un loc de munca ……ieri o femeie din Corna si-a dat foc…..acesti ipocriti , si-au batut joc de aceasta zona ….Utiu nu e in stare sa faca, un singur loc de munca …..a luat fonduri nerambursabile pentru 2 firme si ambele sunt in faliment ….fara cuvinte .Dumnezeu sa fie alaturi de cei 400 de oameni , ramasi fara un loc de munca !

  • Calin Răspunde

   02.03.2014 la 16:03

   o mana de oameni sarbatoresc faptul ca 500 de familii vor ramane fara niciun mijloc de trai, numai la noi e posibil asa ceva! poate totusi se trezesc la realitate politicienii si pornesc proiectul minier, sa faca in sfarsit o fapta buna!

 2. Calin Răspunde

  02.03.2014 la 16:01

  sper ca totusi autoritatile sa actioneze pana nu e prea tarziu si sa porneasca acest proiect minier, ca sa se creeze locuri de munca, in loc sa dispara locuri de munca! nu condamnati zona la saracie si somaj, porniti mineritul!

 3. dani Răspunde

  02.03.2014 la 16:39

  normal ar fi fost sa nu se ajunga in aceasta situatie, normal ar fi fost ca politicienii sa porneasca aceasta investitie demult! dar au fost prea ocupati sa se certe unii cu ceilalti la diferite televiziuni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.