abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » RMGC a decis să-și vândă echipamentele de exploatare minieră achiziționate pentru demararea proiectului din Munții Apuseni

RMGC a decis să-și vândă echipamentele de exploatare minieră achiziționate pentru demararea proiectului din Munții Apuseni

Publicat în 12.12.2018 la ora 21:19

Compania minieră Roşia Montană Gold Corporation îşi vinde echipamentele de exploatare minieră pe care le-a achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani în scopul demarării proiectului minier din Apuseni.

Motivul vânzării utilajelor este sistarea proiectului aurifer din Munţii Apuseni şi a procesului pe care ”Gabriel Resources”, acţionarul majoritar, îl are cu statul român. Într-un raport financiar al companiei , privind activitatea pe primele nouă luni, se arată că până acum, compania a vândut utilaje în valoare de mai milioane de dolari. Potrivit aceluiaşi document, numerarul şi echivalentele de numerar erau, la 30 septembrie 2018, de 11,6 milioane de dolari.

Echipamentele de concasare şi măcinare au fost achiziţionate iniţial de către Grup în perioada 2007-2009 pentru faza operaţională a proiectului. ”Perspectiva echipamentului de lungă durată care se foloseşte în viitor pentru scopul pentru care a fost achiziţionat este acum considerată ca fiind îndepărtată. Datorită statutului Proiectului şi a Arbitrajului ICSID în curs, în decembrie 2015, compania a angajat în mod oficial doi agenţi specializaţi pentru a intermedia vânzarea acestui echipament (LLTE)”, se arată într-un document oficial al companiei.

În 2018, ”Gabriel Resources” a vândut cu 3,3 milioane de dolari americani, o moară cu bile, cu tot cu piese de schimb. De asemenea, în trimestrul al III-lea 2016, Grupul Gabriel a mai vândut un concasor rotativ, plus piesele de schimb aferente, pentru venituri nete de 1,5 milioane USD. Şi vânzările acestui tip de echipamente vor continua şi în viitor.

Prin agenţii săi, compania continuă să vândă echipamentele rămase. La 30 septembrie 2018, reprezentanţii companiei au făcut o evaluare a echipamentelor pentru depistarea eventualelor deteriorari.

Roşia Montană Gold Corporation mai are circa 30 de angajaţi care administrează situaţia actuală. În 2017, compania minieră a avut o cifră de afaceri de doar 42.209 lei, dar a înregistrat un profit uriaş: 92,2 milioane de lei (circa 20 de milioane de euro). Veniturile companieii au fost de 224 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au ”consumat” suma de 132 de milioane de lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 173 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.