abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Razvan Cuc – Ministrul Transporturilor, la Alba Iulia: „De luna viitoare va începe asfaltarea pe drumurile naționale din Munții Apuseni”

Razvan Cuc – Ministrul Transporturilor, la Alba Iulia: „De luna viitoare va începe asfaltarea pe drumurile naționale din Munții Apuseni”

Publicat în 22.03.2019 la ora 17:00

Prezent la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit într-o conferință de presă despre lucrările ce vor fi efectuate pe șoselele naționale din județul Alba, în special cele din Munții Apuseni.

Astfel, potrivit ministrului, până la sfârșitul acestui an, pe DN 75 se vor efectua lucrări de întreținere pe lungimea totală de 40 km, pe DN 74 A Cîmpeni  – Abrud va fi turnat covor asfaltic pe 11 km, podul din zona Horea va fi reparat pe procedură de calamități naturale, ca să se intervină „într-un ritm alert”, pe DN 74 se vor turna covoare asfaltice pe 9 km, pe DN 1R Huedin – Albac se va interveni în regie proprie pe 10 km, iar pe DN 1 Aiud – limită cu județul Cluj, pe 13 km.

„Deci vom avea undeva la 80 km care vor fi băgați pe programul de întreținere în acest an de către DRP Cluj. Asta nu înseamnă că nu pot să prindă clăpuci și să facă intervenții și în regie proprie, pentru că, așa cum vă spuneam și la alte conferințe de presă, bugetul pe parte de întreținere este crescut cu un procentaj de peste 200%. Vor fi alocați bani și din bugetul companiei pentru programul de întreținere și nu vor avea nicio scuză dacă nu vor cheltui acești bani”, a declarat ministrul Răzvan Cuc. De altfel, el susține că le-a atras atenția directorilor direcțiilor regionale ca până la sfârșitul lunii iunie execuția trebuie să fie de cel puțin 50% din bugetul atribuit pentru întreținere, ca indicator de performanță pe care aceștia trebuie să și-l îndeplinească.

Pe de altă parte, ministrul Răzvan Cuc a spus că s-a preferat asfaltarea prin programul de întreținere, chiar dacă garanția este de doar 2 ani, pentru că lucrurile vor merge mult mai rapid, constructorii putându-se apuca de treabă încă din luna aprilie. În schimb, dacă se făcea modernizarea acestora, se putea semna contractul abia în lunile octombrie – noiembrie.

„Eu cred că aceasta este varianta cea mai rapidă pentru locuitori să se deplaseze în condiții de siguranță și în condiții bune pe drumurile naționale. De-asta cred că este o abordare mult mai eficientă. Aceasta nu înseamnă că nu putem face o modernizare capitală la aceste drumuri în perioada următoare”, a spus ministrul Transporturilor, care a promis că din prima săptămână a lunii viitoare se va trece la execuția lucrărilor. Ales parlamentar în colegiul Apuseni, deputatul Ioan Dîrzu a spus că deocamdată trebuie terminată Autostrada Sebeș – Turda, între timp realizate covoarele asfaltice de întreținere și abia apoi să se treacă la modernizare.

Cu alte cuvinte, moții trebuie să mai aștepte câțiva ani până vor avea drumuri ca lumea, nu doar unele care vor trebui reparate și cârpite la fiecare 2, 3 ani!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1299 ori

Un Comentariu la Razvan Cuc – Ministrul Transporturilor, la Alba Iulia: „De luna viitoare va începe asfaltarea pe drumurile naționale din Munții Apuseni”

 1. Robert Răspunde

  22.03.2019 la 17:34

  Faceti ma Campeni- Cluj
  Valea Ariesului
  Ca de 20 de ani e tot asa
  Panaramelor !
  Nesimtitii dracului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.