Rămâi conectat

Politică

PSD Alba: Pacienții bolnavi de COVID-19 de la Spitalul Orășenesc Abrud pot muri cu zile din cauza nepăsării PNL și USR-PLUS

Publicat

în

Nepăsarea și indolența de care dau dovadă PNL și USR-PLUS, atât la nivel local cât și central, au dus Spitalul Orășenesc Abrud într-o situație disperată. Unitatea sanitară nu are o stație de oxigen, atât de necesară pentru bolnavii COVID-19.

În absența acesteia, pacienții pot muri cu zile. Sunt ținuți, însă, în viață, de eforturile uriașe ale cadrelor medicale care, pe lângă tratamentul administrat, le oferă surplus de oxigen față de cel oferit prin concentratoare. Aceștia au improvizat o instalație exterioară de oxigen care ajunge la pacienții bolnavi de COVID-19 prin tuburi introduse prin pereții găuriți, conform informațiilor apărute în presă. Apreciem eforturile depuse de angajații spitalului care, în ciuda subfinanțării unității medicale și lipsei dotărilor necesare, nu au depus armele!

Ceea ce se întâmplă la Abrud este o rușine, atât pentru primăria condusă de PNL, în subordinea căreia se află spitalul, cât și pentru Ministerul Sănătății, condus de USR-PLUS, care ar fi trebuit să asigure unităților sanitare din România aparatura, echipamentele tehnice și medicale atât de necesare în perioada pandemiei.

Parlamentarii și consilierii județeni ai PSD au luat act de apelul disperat al medicilor, apărut inclusiv în mass-media națională, fiind astfel ilustrată situația dezastruoasă a unității sanitare din Apuseni.

Astfel, consilierii județeni ai PSD au depus, vineri, un amendament asupra legii bugetului pe anul 2021 pentru cofinanțarea achiziționării unei stații de oxigen, în vreme ce parlamentarii de Alba, Victor Negrescu, Radu Tuhuț și Călin Matieș, îl interpelează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la această situație. De asemenea, parlamentarii PSD cer explicații cu privire la situația celor 500.000 de lei prevăzuți în bugetul național pentru acest spital, solicitând ca unitatea sanitară să beneficieze în cel mai scurt timp de ei.

În paralel, consilierii locali ai PSD Abrud vor purta discuții cu primarul pe tema bugetului, pentru identificarea surselor de finanțare pentru spital din bugetul local. Considerăm că Primăria Abrud trebuie să-și reevalueze prioritățile și să aloce fonduri mai mari unității sanitare. Spitalul din Abrud are nevoie, pe lângă o stație de oxigen, și de materiale sanitare, respectiv saltele de pat cu huse impermeabile și perne, pentru paturile din secția COVID.

Pandemia de COVID-19 ne-a afectat pe toți, însă este inadmisibil ca sistemul să sănătate să sufere, în această perioadă, de o asemenea lipsă acută de finanțare. Guvernul condus de PNL și USR-PLUS și-a demonstrat incapacitatea în gestionarea pandemiei. A luat măsuri neinspirate care nu duc la scăderea numărului de îmbolnăviri și nu a asigurat unităților sanitare echipamentele de protecție și dotările necesare, vulnerabilizând cadrele medicale și pacienții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. dodo

    04.05.2022 la 13:46

    2012 = 2021 ???Senzational!!! Cred ca Nostradamus era putin bolnavior si a incurcat 2012 cu 2021.Pare ca e destul de astfel.Poate ca citea sau scria in oglinda?Rusia face ca un cerc cantabric in Ucraina de la originile lor scitice si sarmat si o epurare a ucrainenilor si crearea tampului Armada.Sunt precum colosii de lut in cap din vechime cum era Titanu, Otanu, Itanu, Botanu sau Putanu.Se pare ca toate imperiile au cam aceeasi istorie aproape identica ca o paralelistica cronologica prin secole.Si acum ar incepe prin Estonia/estoria sau ostrogoths,sau Riga Norocului,Ragnaroc,Riga Nordului,Liga Nordului,Marile Nordului,Regii Norocului/Norocul Regilor,Ruleta Norocului,Riga Cripto,NoroculGorodian.In cronologia antica au existat 4 bipolari care exista si astazi,de fapt sunt cam aceeasi uneori antagonisti celto-germanii,indo-chinezii,slavii si agricultorii africani.Si au cam aceleasi chestii care le aveau din istoria lor din epoca veche.Se zice ca dupa WW, terminatii din nord au migrat inspre sud unde au aparut zonele vechilor civilizatii antice care erau tot cam la fel si cam aceiasi din cauza ca acolo apareau aceleasi civilizatii cu aceleasi demografii si cu istorii similare.
    Nici cosmosul nu e prea posibil de navigat si planeta se va scufunda ca in catrene in furtuna exploziei galaxiilor si stelelor gigantice enorme care se gasesc in univers.Nici Statia Spatiala internationala nu poate naviga pana la planeta Moarte din cauza gheturilor si nici nu prea cresc fara lumina soarelui si a lunii si a campului magnetic.Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Berindei Daniel s-a alăturat echipei deputatului Radu Marcel Tuhuț

Publicat

în

Berindei Daniel s-a alăturat echipei deputatului Radu Marcel Tuhuț

Abrudeanul Berindei Daniel este noul consilier al deputatului Radu Marcel Tuhuț și va lucra la noul cabinet parlamentar, deschis pe strada Detunata din Abrud. Aici, Berindei Daniel va gestiona cererile și corespondențele venite din partea oamenilor din Apuseni și îi va primi pe cetățeni în audiențe.

Citește și: Radu Tuhuț: Vreau investitori și locuri de muncă la Abrud, pentru ca oamenii să o ducă mai bine și orașul să se dezvolte!

”Este pentru mine o mare onoare și responsabilitate să fiu în echipa lui Radu Marcel Tuhuț. Am fost coleg de liceu cu Radu și suntem prieteni de aproape 40 de ani. Este un om gospodar și un om pentru oameni. Îmi doresc să facem treabă bună, împreună, pentru moți și să fim în slujba lor”, a transmis Berindei Daniel, exprimându-și astfel dedicarea față de comunitatea din care provine.

În acest mandat parlamentar, Radu Marcel Tuhuț a avut deschise mai multe birouri parlamentare în județul Alba, respectiv la Alba Iulia, Câmpeni și Ciuruleasa. În primele luni ale anului, a deschis un nou birou parlamentar, în orașul Abrud. Aici, abrudeanul Berindei Daniel, cunoscut în comunitate ca fiind un om empatic, va prelua problemele cetățenilor.

”Ne dorim ca acest cabinet să devină un punct de referință pentru toți cei care au nevoie de sprijin ce ține de reprezentarea parlamentară și zona legislativă. De asemenea, pentru celelalte probleme semnalate, care țin de competența altor instituții și autorități publice, vom încerca să oferim îndrumare corespunzătoare, în funcție de fiecare caz în parte. Ușa noastră va fi mereu deschisă pentru toți cetățenii din județul Alba și Munții Apuseni”, a transmis Berindei Daniel.

Acesta poate fi găsit la biroul parlamentar începând cu data de 1 mai 2024.

Cabinet parlamentar
Deputat Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Tuhuț: Vreau investitori și locuri de muncă la Abrud, pentru ca oamenii să o ducă mai bine și orașul să se dezvolte!

Publicat

în

Vreau investitori și locuri de muncă la Abrud, pentru ca oamenii să o ducă mai bine și orașul să se dezvolte!

Principalul obiectiv al programului de guvernare locală, pe care l-am realizat alături de echipa PSD Abrud, pentru perioada 2024-2028, este atragerea investitorilor și crearea de locuri de muncă. Este mai greu pentru un oraș de munte, decât pentru unul cu ieșire la autostradă, să fie atractiv pentru investitori, dar acest lucru nu este imposibil.

Orașul Abrud are nevoie de investitori, iar pentru a deveni atractiv este necesară adoptarea mai multor măsuri, precum:

• Acordarea de stimulente fiscale: reducerea sau chiar scutirea temporară de impozite și taxe pe proprietate, clădiri sau terenuri, pentru cei ce investesc în Abrud;

• Amenajarea unei zone industriale (cu toate utilitățile) și oferirea de terenuri, hale, birouri, în funcție de caz, cu titlu gratuit, pentru o perioadă determinată, astfel încât firmele să fie mai determinate să își înceapă activitatea aici;

• Investiții în infrastructura rutieră;

• Programe de formare și educație: Colaborarea cu instituțiile de învățământ pentru a oferi programe de formare profesională și stagii de practică aliniate cu nevoile pieței muncii locale;

• Crearea unui climat favorabil mediului de afaceri și promovarea orașului ca destinație atractivă pentru investitori.

Citește și: Radu Tuhuț: Vreau o conducere a administrației locale căreia îi pasă de locuințele abrudenilor!

Pe agenda mea și a echipei PSD Abrud, sunt prioritare, de asemenea, sprijinirea afacerilor locale existente, a producătorilor locali, fermierilor ori a celor care vor să se dezvolte pe partea de turism, profitând de poziționarea strategică a orașului și patrimoniul său istoric și natural.

Radu Marcel Tuhuț
PSD Abrud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Tuhuț: Vreau o conducere a administrației locale căreia îi pasă de locuințele abrudenilor!

Publicat

în

Radu Tuhuț: Vreau o conducere a administrației locale căreia îi pasă de locuințele abrudenilor!

Renovarea și reabilitarea clădirilor publice și private din Abrud, pentru a schimba înfățișarea orașului, dar și pentru a crește calitatea vieții oamenilor, este obligatorie. Știm cu toții cum arată blocurile din Abrud, la fel cum știm că acestea puteau fi reabilitate cu fonduri europene.

În calitate de deputat, am realizat un proiect de lege care prevede subvenționarea cheltuielilor pentru constituirea și funcționarea asociațiilor de proprietari, dar și a cotei de contribuție a proprietarilor pentru reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe. Astfel, dacă proiectul va fi adoptat în forma actuală, blocurile vor putea fi reabilitate fără contribuții din partea proprietarilor.

Citește și: Radu Marcel Tuhuț – parlamentarul care a adus cei mai mulți bani de la bugetul de stat pentru orașul Abrud!

În calitate de primar al orașului Abrud, voi identifica sursele și voi aduce bani în oraș pentru a renova aceste blocuri și pentru a realiza reparațiile necesare la acoperișuri și subsoluri. În același timp, îi voi sprijini pe proprietarii de case în ceea ce privește absorbția de fonduri nerambursabile dedicate reabilitării și renovării locuințelor lor.

Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud