abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Programul FânFest Roșia Montană – 2013

Programul FânFest Roșia Montană – 2013

Publicat în 14.08.2013 la ora 9:08

FanFest2013Evenimentul inițiat în anul 2004 de către Asociația Alburnus Maior în colaborare cu alte organizații reunite în Campania Salvați Roșia Montană, a ajuns în acest an la a opta ediție care se va desfășura în perioada 15-18 august. El a fost prefațat de o serie de PRE-event-uri în Timișoara, Cluj, Satu Mare, București, Alba Iulia, Iași, Viena și de “Marșul de Solidaritate cu Roșia Montană” care a început în data de 7 august, ora 9, în Piața Unirii din Cluj Napoca și s-a finalizat în data de 12 august în Piața Veche din Roșia Montană, sosirea la punctul final înregistrând totuși un număr mic de participanți.

Programul festivalului din cele patru zile este unul foarte încărcat și cuprinde ateliere artistice și demonstrative, spectacole de teatru, proiecții de filme documentare, expoziții, forumuri, tururi ghidate, prezentări literare, concerte de muzică, ateliere de călărie pentru începători, întâlniri publice și conferințe, târguri țărănești și handmade, activități recreative, chiar și programe speciale pentru copii, toate acestea fiind organizate pe reduta FânFest de lângă Tăul Țarinii dar și în alte locații din centrul comunei.

Formațiile care vor cânta pe scena redutei în primele trei zile ale festivalului sunt Zadar, Luna Amară, Aria Urbană, Celelalte Cuvinte, Implant Pentru Refuz, Burning Tables, Sky Swallows Challenger, Mushroom Story, Methadone Skies, Shadowbox, Kaleidonescu, Trei Parale, Justice Nowhere, Theory Of Mind, Omu Gnom, Altar, Norzeatic & Avant’n’Gard, Travka, Blanoz, iar mai mulți DJ vor întreține atmosfera de după miezul nopții până spre dimineață.

Sâmbătă, 17 august, la ora 7 va începe Maratonul Recunoștinței pentru Roșia Montană, cu plecare din centrul comunei, de la primărie.

Programul din ultima zi cuprinde Turul Satului și al Bisericilor, Turul Cianurii, The English Tour, Marea Adunare de la Roșia Montană din Piața Veche între orele 11-13, iar între activitățile recreative se regăsește și Zborul în tandem cu parapanta.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2048 ori

4 Comentarii la Programul FânFest Roșia Montană – 2013

 1. Calin Răspunde

  14.08.2013 la 14:31

  acest festival de patru zile nu ii ajuta cu nimic pe oamenii din Rosia Montana, acolo somajul este de 80%, oamenii traiesc cu 6 lei pe zi, au nevoie de locuri de munca, de investitii, nu de un festival menit sa bage bani in buzunarele ONGistilor!

 2. vladi Răspunde

  14.08.2013 la 14:54

  o da, s-au trezit ongistii iar sa faca scandal la Rosia Montana, ca isi bata joc de localnici ca traiesc in saracie, in timp ce activistii au bani si chef de distractii…

 3. Alexandra Răspunde

  14.08.2013 la 18:25

  este un festival interesant, fara doar si poate, din pacate nu este de-ajuns pentru a salva Rosia Montana, zona care are nevoie mai intai de investitii si abia apoi de distractii

 4. dani Răspunde

  14.08.2013 la 19:52

  si ce treaba are festivalul asta cu oamenii din Rosia Montana? Motii au si VOTAT la un referendum pentru pornirea proiectului minier, de ce insista activistii astia sa lupte impotriva oamenilor din Rosia chiar la ei acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.