abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » PROGRAMUL evenimentului „Serbarea Narciselor – 2019” de la Negrileasa

PROGRAMUL evenimentului „Serbarea Narciselor – 2019” de la Negrileasa

Publicat în 07.05.2019 la ora 11:15

Ca în fiecare an, în perioada Sfinților Constantin și Elena, în vârf de munte, într-un colț de rai, la Negrileasa, tradiția ne amintește să fim prezenți la Serbarea narciselor de la Negrileasa. Anul acesta vă așteptăm în 18-19 mai, iar organizatori sunt ca de obicei Primăria și Consiliul Local Bucium, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena.

Înainte de toate organizatorii vor să transmită un mesaj de RESPECT pentru natură, de aceea cei prezenți la evenimente sunt rugați să nu uite că în primul rând Narcisa este un simbol, este elementul care a creat această serbare și fără ea nimic nu mai are farmec. Limitați-vă în a culege florile și respectați mediul înconjurător, pentru ca tradiția să meargă mai departe și să aibe farmec.

Programul evenimentelor:

Sâmbătă 18 mai 2019 – de la ora 18:00 – 21:30

• Ansamblul artistic Jidvei – Junii de la Jidvei, Fetele de la Jidvei, 7 soliști vocali și orchestra care ne vor încânta cu suite din Ardeal și tot restul țării.

• Trupa Today

Duminică 19 mai 2019 – de la ora 09:30 – 16:30

• Concurs “Cultură pentru Cultură” un brand marca Centrului de cultură Augustin Bena și Consiliului Județean Alba. La Negrileasa se vor desfășura etapele de concurs pentru soliști vocali și gastronomie.

Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa și are ca scop revitalizarea şi promovarea zestrei comunităţilor locale din Judeţul Alba în materie de tradiţii, obiceiuri (meşteşuguri populare, folclor literar, muzical și coregrafic, gastronomie tradițională). Este o competiţie în care oamenii satului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni, şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii. Etapa I va avea loc la Poiana Narciselor de la Negrileasa

• Formația Cosmin Marta și soliștii: Florica Tomoioagă, Sorinel Ardeleanu, Iasmina Marta. Invitată special o să fie una dintre solistele momentului în România – VLĂDUȚA LUPĂU!

Sperăm să avem parte de vreme bună și chef de distracție, voia bună o asigură organizatorii!

Acest articol a fost citit de 218 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.