Rămâi conectat

Politică

Prin descentralizare se va reduce birocraţia, iar decizia va fi mai aproape de cetăţean

Publicat

în

Ioan DirzuPotrivit deputatului Ioan Dîrzu, prin descentralizare, Guvernul Ponta îşi respectă o promisiune electorală, aceea de a duce decizia mai aproape de cetăţean, în cazul instituţiilor în care această decizie poate fi luată pe plan local.

“Noua lege reprezintă un pas important spre o reală descentralizare, în beneficiul cetăţeanului. Principiile luate în considerare la stabilirea proiectului de lege pe care Guvernul îl propune au fost supuse spre dezbatere publică la nivel naţional, s-au aflat în atenţia specialiştilor şi a societăţii civile”, a precizat deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu. Potrivit parlamentarului social democrat, proiectul de lege vine cu reguli mai clare în domeniul surselor de finanţare pentru autorităţile locale, dar şi cu răspunderi mai ferme pentru autorităţile locale. Astfel, va fi scurtat lanţul decizional datorită capacităţii de reacţie şi intervenţie mai bună la nivel local, unde procesul administrativ e mult mai operativ, aprobările se obţin mai uşor, evitându-se blocajele şi întârzierile. Aşa cum a menţionat Ioan Dîrzu, “oamenii nu vor mai fi purtaţi pe drumuri la Bucureşti, iar cetăţenii nu mai sunt curieri ai sistemului administrativ. Prin simplificarea sistemului şi reducerea birocraţiei se reduc nivelurile de decizie, dar şi structurile care funcţionau în paralel la nivel judeţean. Un alt amănunt important este responsabilizarea în cheltuirea banului public, prin alocarea fondurilor publice, aleşii locali fiind determinaţi să rezolve priorităţile comunităţii. E limpede că descentralizarea va oferi autorităţilor locale mai multe competenţe în atragerea fondurilor europene, astfel încât să existe mai multe pârghii de absorbţie a fondurilor europene”, a precizat deputatul Dîrzu.

Adriana DURIGĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Radu Tuhuț: Vreau o conducere a administrației locale căreia îi pasă de locuințele abrudenilor!

Publicat

în

Radu Tuhuț: Vreau o conducere a administrației locale căreia îi pasă de locuințele abrudenilor!

Renovarea și reabilitarea clădirilor publice și private din Abrud, pentru a schimba înfățișarea orașului, dar și pentru a crește calitatea vieții oamenilor, este obligatorie. Știm cu toții cum arată blocurile din Abrud, la fel cum știm că acestea puteau fi reabilitate cu fonduri europene.

În calitate de deputat, am realizat un proiect de lege care prevede subvenționarea cheltuielilor pentru constituirea și funcționarea asociațiilor de proprietari, dar și a cotei de contribuție a proprietarilor pentru reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe. Astfel, dacă proiectul va fi adoptat în forma actuală, blocurile vor putea fi reabilitate fără contribuții din partea proprietarilor.

Citește și: Radu Marcel Tuhuț – parlamentarul care a adus cei mai mulți bani de la bugetul de stat pentru orașul Abrud!

În calitate de primar al orașului Abrud, voi identifica sursele și voi aduce bani în oraș pentru a renova aceste blocuri și pentru a realiza reparațiile necesare la acoperișuri și subsoluri. În același timp, îi voi sprijini pe proprietarii de case în ceea ce privește absorbția de fonduri nerambursabile dedicate reabilitării și renovării locuințelor lor.

Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Comunicat de presă | Candidez pentru primăria orașului Abrud, pentru un viitor mai bun pentru fiecare abrudean!

Publicat

în

Candidez pentru primăria orașului Abrud, pentru un viitor mai bun pentru fiecare abrudean!

Nu îmi asum o candidatură, ci dezvoltarea Abrudului, oraș care are nevoie urgentă de investitori și locuri de muncă. Împreună cu echipa PSD Abrud și cu cetățenii acestui oraș am decis că este momentul unei schimbări reale. Voi folosi întreaga mea experiență din administrația locală, dar și conexiunile dezvoltate la București, pentru a schimba fața orașului Abrud și pentru a reda oamenilor o calitate mai bună a vieții.

Alături de echipa PSD Abrud, vin cu o nouă viziune de dezvoltare a orașului!

Este o decizie bine cântărită, chibzuită și știu din prima zi ce am de făcut. Atragerea investitorilor și crearea locurilor de muncă, reabilitarea infrastructurii rutiere și a blocurilor de locuințe, investiții în educație și sănătate, gestionarea problemei câinilor fără stăpân, dezvoltarea turismului, atragerea fondurilor europene și respect pentru fiecare cetățean, ocupă locuri centrale pe agenda mea.

Citește și: Proiect de lege depus de Radu Tuhuț: Reabilitarea blocurilor din Abrud – fără contribuții din partea proprietarilor

Știm cu toții că este timpul să schimbăm lucrurile în Abrud! E timpul să fim o comunitate prosperă. Trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini și să schimbăm lucrurile în bine, acum, dacă vrem ca noi și ai noștri să aibă un trai mai bun acasă, iar copiii să nu ne plece pe te miri unde, la Alba Iulia, Cluj-Napoca ori prin țări străine.

Împreună cu PSD Abrud, dar și cu voi, oameni harnici și mândri, vom da orașului șansa unui mâine mai bun!

Cu o echipă serioasă, o să atragem fonduri europene, o să ne îngrijim de spital, de școli și grădinițe, o să reparăm drumurile și clădirile, o să dăm o față turistică orașului și, cel mai important, o să facem o prioritate din a atrage investitori. Vreau un Abrud în care vin companii cu bani, care investesc, care fac locuri de muncă bine plătite și care lasă ceva în urmă, pentru oameni. Vreau mai mult pentru orașul Abrud și mai bine pentru fiecare abrudean. Pentru această schimbare în bine, am nevoie și de tine alături de mine și echipa mea!

Din 9 iunie, începem! Cu Dumnezeu înainte!

Radu TUHUȚ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Marcel Tuhuț – parlamentarul care a adus cei mai mulți bani de la bugetul de stat pentru orașul Abrud!

Publicat

în

Radu Marcel Tuhuț – parlamentarul care a adus cei mai mulți bani de la bugetul de stat pentru orașul Abrud!

Radu Marcel Tuhuț este parlamentarul din județul Alba care a adus, în acest an, cei mai mulți bani de la Guvern pentru orașul Abrud. În urma amendamentului său la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024, sunt alocați 500.000 de lei pentru investiții la Spitalul Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” și alți 200.000 de lei pentru investiții la bisericile ortodoxe ”Pogorârea Sfântului Duh” și ”Sfânta Treime”.

”Orașul Abrud are nevoie de o nouă viziune de dezvoltare, cu mai multe perspective de viitor pentru tineri și o calitate mai bună a vieții pentru seniori.

Citește și: Radu Tuhuț, deputat PSD: „Am obținut bani de la Guvern pentru Spitalul Orășenesc Dr. Alexandru Borza, din Abrud”

Orașul Abrud are nevoie nu doar de bani de la Guvern pentru investiții, ci și de locuri de muncă. În calitate de parlamentar, voi iniția un proiect de lege care prevede facilități fiscale importante pentru Munții Apuseni. Mai exact, voi iniția o propunere legislativă pentru scutirea impozitului pe venit, de 10%, pentru cei care investesc și creează locuri de muncă în orașul Abrud și în celelalte localități din Apuseni, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 323/1996.

În această săptămână am vorbit despre acest proiect de la tribuna Parlamentului. Inițiativa reprezintă o metodă concretă pentru ca Abrudul să fie atractiv pentru investitori, iar astfel vor fi create mai multe locuri de muncă”, a transmis Radu Marcel Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud