abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Preotul ortodox din Abrud care a agresat un tânăr de 17 ani, condamnat definitiv la pedeapsa amenzii penale

Preotul ortodox din Abrud care a agresat un tânăr de 17 ani, condamnat definitiv la pedeapsa amenzii penale

Publicat în 16.02.2019 la ora 20:39

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat miercuri, 13 februarie 2019, sentința definitivă în dosarul în care un preot ortodox din Abrud a fost judecat pentru o bătaie aplicată unui minor de 17 ani. Inculpatul B. D., în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale de 1.800 de lei.

”Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei amenzii penale aplicate inculpatului-intimat şi rejudecând cauza în aceste limite: condamnă pe inculpatul B. D. la pedeapsa amenzii penale de 1.800 de lei (180 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Pune în vedere inculpatului că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile închisoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, data de 13.02.2019”, se precizează în minuta sentinței de la Curtea de Apel.

Față de soluția de la Judecătoria Câmpeni, magistrații de la Curtea de Apel au majorat cunatumul amenzii penale aplicate preotului cu 300 de lei.

Potrivit actului de trimitere în judecată, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alţi doi prieteni, se deplasau pe o stradă din oraşul Abrud, stradă pe care se află şi casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenţia de a-l speria pe tânărul care, ulterior, a căzut victimă preotului.

Acesta a pornit maşina şi, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta. Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat şi l-a băgat în maşină pe scaunul din dreapta, cu intenţia de a-l duce la sediul Poliţiei.

În maşină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii.

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior a fost depusă o plângere penală, care a avut drept rezultat trimiterea preotului în judecată.

Acest articol a fost citit de 1088 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.