abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Preotul Daniel Berindei din Abrud, trimis în judecată după ce i-ar fi administrat o bătaie zdravănă unui adolescent

Preotul Daniel Berindei din Abrud, trimis în judecată după ce i-ar fi administrat o bătaie zdravănă unui adolescent

Publicat în 12.07.2017 la ora 20:22

Un preot din Abrud s-a ales cu dosar penal după ce ar fi lovit în mod repetat un adolescent în vârstă de 17 ani din localitate. Daniel Berindei, în vârstă de 47 de ani, preot la Biserica ”Sfânta Treime” din Abrud, a fost trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpeni.

Potrivit actului de trimitere în judecată, slujitorul Domnului s-a enervat peste măsură pe niște adolescenți care, în joacă, au lovit cu un obiect metalic poarta casei parohiale, însă a ales să se răzbune pe cel mai nevinovat dintre ei. Potrivit anchetatorilor, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alți doi prieteni, se deplasau pe strada Crișan din Abrud, stradă pe care se află și casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenția de a-l speria pe tânărul care a căzut victimă preotului. Daniel Berindei, care în acel moment se afla în curtea casei parohiale, a pornit mașina și, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta. Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reușit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat și l-a băgat în mașină pe scaunul din dreapta, cu intenția de a-l duce la sediul Poliției. În mașină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord și i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii.

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală și a obținut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale. Preotul Daniel Berindei este divorțat, are un copil minor și pe parcursul cercetărilor a dat dovadă de o atitudine nesinceră.

Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de 2032 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.