abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Preot ortodox din Abrud condamnat la pedeapsa amenzii penale după ce a bătut un minor

Preot ortodox din Abrud condamnat la pedeapsa amenzii penale după ce a bătut un minor

Publicat în 22.10.2018 la ora 18:54

Un preot ortodox a fost condamnat la obligativitatea plății unei amenzi penale pentru infracţiunea de ”lovire şi alte violenţe”. Slujitorul Domnului este acuzat că i-a administrat o bătaie unui minor de 17 ani. Inculpatul B. D. are 47 de ani şi este preot în oraşul Abrud. Dosarul a fost trimis în judecată la Judecătoria Cîmpeni, care a pronunțat o primă decizie în 17 octombrie 2018.

”Condamnă pe inculpatul B. D. la pedeapsa amenzii penale de 1.500 de lei amendă penală (150 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, în dauna părţii vătămate C.G.B. În baza art. 63 Cod penal pune în vedere inculpatului că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

Admite în parte acţiunea civilă şi obligă pe inculpat să plătească părţii civile 2.000 de lei cu titlu de daune morale. Cu cheltuieli judiciare”, se afirmă în dispozitivul hotărârii de la Judecătoria Cîmpeni.

Potrivit actului de trimitere în judecată, preotul s-a enervat peste măsură pe nişte adolescenţi care, în joacă, au lovit cu un obiect metalic poarta casei parohiale, dar a ales să se răzbune pe cel mai nevinovat dintre ei.

Potrivit anchetatorilor, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alţi doi prieteni, se deplasau pe o stradă din oraşul Abrud, stradă pe care se află şi casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenţia de a-l speria pe tânărul care, ulterior, a căzut victimă preotului. Acesta a pornit maşina şi, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta.

Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat şi l-a băgat în maşină pe scaunul din dreapta, cu intenţia de a-l duce la sediul Poliţiei. În maşină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii.

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Decizia Judecătoriei Cîmpeni poate fi contestată la Curtea de Apel.

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Acest articol a fost citit de 1213 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.