abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu „Măsurile Guvernului Ponta, în sprijinul mediului economic, dau roade”

Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu „Măsurile Guvernului Ponta, în sprijinul mediului economic, dau roade”

Publicat în 20.04.2014 la ora 11:00

Ioan DirzuDeputatul PSD Ioan Dîrzu a amintit despre o solicitare mai veche a mediului de afaceri – scutirea de impozit a profitului reinvestit, măsură care se va aplica de la 1 iulie a.c.

El a explicat că toate companiile care reinvestesc profitul primesc un sprijin binemeritat care, inevitabil, se va traduce în noi locuri de muncă, în noi avantaje pentru societate, în dezvoltarea mediului de afaceri. „Guvernul Ponta şi instituţiile financiare internaţionale vor lucra împreună în ceea ce priveşte reducerea contribuţiilor sociale, noul Cod fiscal, toate măsurile pe care România le implementează pentru modernizarea sistemului său legislativ şi fiscal. Cu siguranţă, având alături de noi mediul de afaceri, vom lua măsuri mai bune şi vom reuşi să ne convingem partenerii internaţionali de seriozitatea acestor măsuri, de seriozitatea cu care lucrează Guvernul, care vine cu soluţii pentru a ajuta dezvoltarea mediului de afaceri”, a spus deputatul Ioan Dîrzu.

• Venituri bugetare mai mari

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de către Guvernul PSD-UNPR-PC, a început să dea roade. ANAF anunţă, pentru trimestrul I al acestui an, o creştere de 4,63 la sută a veniturilor bugetare colectate, faţă de perioada similară a anului trecut. Mai precis, totalul veniturilor bugetare colectate în trimestrul I al anului 2014 au însumat 42.426,05 milioane de lei, cu 1.877,76 milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului 2013. „Creşterea înregistrată de Guvernul României este una spectaculoasă, în condiţiile în care activitatea de colectare din acest an este influenţată negativ de creşterea volumului restituirilor efective de TVA către contribuabili, dar şi de creşterea vărsămintelor la Pilonul II de pensii. Veştile bune au fost confirmate şi de încasările din ultima lună. Veniturile bugetare realizate de ANAF, în luna martie, au crescut cu 2,33 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. În luna martie a acestui an au fost colectate 15.130,76 milioane de lei, cu 344,32 milioane de lei mai mult decât în martie 2013”, a spus deputatul de Alba Ioan Dîrzu. El a adăugat că cifrele nu mint, iar ANAF a început să-şi îmbunătăţească sistemul de colectare a taxelor şi impozitelor. Sistemul economic devine mai corect şi mai echilibrat pentru toţi actorii implicaţi, confirmând astfel unul dintre obiectivele premierului Victor Ponta pentru actuala guvernare.

A.D.T.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 353 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.