abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, Guvernul Ponta vine în ajutorul copiilor şi tinerilor din mediul rural

Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, Guvernul Ponta vine în ajutorul copiilor şi tinerilor din mediul rural

Publicat în 28.10.2015 la ora 10:30

Ioan-Dirzu-presedinte-PSD-Alba-conferinta-presa-24-oct-2013România ocupă locul trei în Europa în privinţa abandonului şcolar, cu peste 270.000 de minori care au renunţat la şcoală.

Cei mai mulţi dintre ei au între 15 şi 18 ani şi provin din familii sărace din mediul rural. Potrivit unei propuneri legislative adoptate de Senat, copiii şi tinerii din mediul rural, care vor să îşi continue studiile liceale şi profesionale, dar nu au posibilităţi financiare, vor fi sprijiniţi de stat. Conform propunerii legislative, anual, inspectoratele şcolare judeţene vor selecta maximum 50 de elevi, absolvenţi ai clasei a IV-a, respectiv ai clasei a VIII-a, de la şcolile din mediul rural. Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, aceştia îşi vor continua studiile la un liceu cu clase gimnaziale, care dispune şi de internat. Cheltuielile privind rechizitele, cazarea şi masa elevilor selectaţi vor fi suportate de la bugetul de stat sau din alte surse. Selecţia elevilor se va face având în vedere criterii de performanţă şi sociale. Dacă obţin rezultate şcolare bune, aceşti elevi vor avea dreptul să primească o bursă acordată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Potrivit deputatului Dîrzu, „abandonul şcolar este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător, în special în rândul copiilor şi tinerilor din mediul rural. Problemele financiare sunt principala cauză pentru care, în fiecare an, copiii cu rezultate foarte bune la învăţătură sunt obligaţi să renunţe la învăţătură. Este o problemă care ne preocupă, de aceea grupul PSD de la Senat a votat în unanimitate această măsură de sprijin extrem de direct”.

A. D. T.

Acest articol a fost citit de 19 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.