abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Plan-cadru pentru învăţământul primar. Vezi modificările propuse de Ministerul Educaţiei

Plan-cadru pentru învăţământul primar. Vezi modificările propuse de Ministerul Educaţiei

Publicat în 21.02.2013 la ora 9:28

Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) doreşte ca studierea unei limbi moderne să se facă începând cu clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru învăţământul primar, aflat în dezbatere publică.

În ceea ce priveşte Religia, această materie apare în trunchiul comun în planul cadru încă de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o oră pe săptămână. Planul propus de MEN prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a. Pentru Matematică, sunt propuse câte trei ore pe săptămână pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a şi câte patru ore la clasa a III-a şi a IV-a. Ştiinţele naturii vor fi studiate câte o oră pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, Istoria – o oră pe săptămână începând din clasa a IV-a, iar Geografia din aceeaşi clasă, o oră pe săptămână. Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte 2 ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele III-IV, iar Educaţie fizică – câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a.

Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile pot să transmită observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar. Proiectul se va afla în dezbatere publică până la data de 19 februarie.

Acest articol a fost citit de 365 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.