abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Paul Brummell, ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord la București: „Roșia Montană este o localitate deosebită, dar care are probleme”

Paul Brummell, ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord la București: „Roșia Montană este o localitate deosebită, dar care are probleme”

Publicat în 28.01.2017 la ora 12:33

Ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde a susținut o conferință cu tema  „stilul de conducere al Reginei Maria”, că Roșia Montană este o localitate deosebită, dar care are probleme.

”Știu că Roșia Montană e importantă din punct de vedere de al tehnologiei de mine din alte perioade. Fiind neaprobat proiectul Roșia Montană Gold Corporation cred că este important să  se găsească o soluție, în viitor, pentru comunitate. Părerea mea este că este un loc deosebit, foarte frumos, foarte valoros, dar cu probleme și sper că acestea să fie rezolvate”, a spus Paul Brummell.

Ministerul Culturii a trimis pe 4 ianuarie la UNESCO dosarul „Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.

Acest articol a fost citit de 111 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.