abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Părinții unor fetițe din Baia de Arieș cercetați penal pentru rele tratamente aplicate minorului

Părinții unor fetițe din Baia de Arieș cercetați penal pentru rele tratamente aplicate minorului

Publicat în 10.12.2013 la ora 13:00

duba-politie-abrudPoliţiştii din Baia de Arieş au întocmit acte premergătoare cercetării penale, pentru rele tratamente aplicate minorului, faţă de doi părinţi care le-au administrat fiicelor de 4 respectiv 5 ani, insecticid în loc de suspensie pentru tratarea febrei.

În data de 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Arieş, au întocmit acte premergătoare cercetării, sub aspectul comiterii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faţă de H.L., de 37 de ani şi H.M.M., de 27 de ani, din Baia de Arieş, părinții a două fetiţe în vârstă de 4 şi 5 ani.

În fapt, în data de 06.12.2013, în jurul orelor 17,00, în timp ce se aflau la domiciliul lor din orașul Baia de Arieş, părinţii le-au administrat celor două minore, din greşeală, insecticid pentru uz veterinar, confundându-l cu o suspensie lichidă pentru ameliorarea febrei.

Întrucât starea de sănătate a celor două fetiţe s-a agravat, părinţii au solicitat sprijinul ambulanţei care le-a transportat la spitalul din Cîmpeni unde au fost stabilizate şi de unde au fost transferate la Spitalul Judeţean Cluj.

Reprezentanţii spitalului i-au sesizat pe poliţiştii din Baia de Arieş iar cu ajutorul unui medic veterinar, la locuinţa familiei au fost efectuate cercetări pentru identificarea recipientului şi stabilirea substanţei care le-a fost administrată minorelor. Din păcate, datorită stării de şoc, cei doi părinţi, nu le-au putut oferi informaţii utile medicilor şi poliţiştilor, legate de substanţa administrată minorelor şi locul de depozitare.

 După identificarea recipientului, un poliţist din cadrul Poliţiei Baia de Arieş  s-a deplasat la spitalul din Cluj, în care au fost internate cele două minore, fiind astfel determinată substanţa care a provocat intoxicaţia, fapt care a condus la stabilirea tratamentului adecvat şi salvarea vieţilor celor două surori.

În prezent starea de sănătate a celor două minore este bună, viaţa lor fiind în afara oricărui pericol.

Cercetările sunt continuate.

Acest articol a fost citit de 357 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.