abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Noul consiliu de administrație al Cupru Min și-a propus să crească capacitatea de exploatare la 60.000 de tone de concentrat de cupru

Noul consiliu de administrație al Cupru Min și-a propus să crească capacitatea de exploatare la 60.000 de tone de concentrat de cupru

Publicat în 10.09.2016 la ora 10:19

cariera-cuprumin-2016Obiectivul noului consiliu de administrație al Societății Cupru Min Abrud este creșterea capacității de exploatare de la Roșia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone, a spus, ieri, la Alba Iulia, Ionel Danca, consilierul premierului Dacian Cioloș, răspunzând unei întrebări.

Cupru Min Abrud este societate care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

”Am avut discuții la nivelul cancelariei primului ministru cu vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei și vreau să vă asigur că în urma acestor discuții, pot să vă spun fără niciun fel de dubii că mineritul va continua în zona Munților Apuseni și vreau să vă aduc ca argument faptul că în această perioadă a fost implementată guvernanța corporativă la nivelul companiei Cupru Min. Avem un nou consiliu de administrație la societatea Cupru Min, selectat pe criterii de competență cu o companie de recrutare externă. Un management apolitic, profesionist și care are ca obiectiv de mandat creșterea capacității de exploatare de la Roșia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone de concentrat de cupru, o nouă linie de flotație pentru Roșia Poeni, în Dealul Piciorului și, de asemenea, noi investiții în utilaje pentru creșterea exploatației la cariera Roșia Poeni. E o companie care are în acest moment o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de dolari, o companie profitabilă cu 500 de angajați și care va duce mineritul mai departe în zona Munților Apuseni”, a spus Ionel Danca.

Acesta a participat alături de vicepremierul Vasile Dîncu la o întâlnire cu primari din Munții Apuseni, urmată de o conferință de presă.

Acest articol a fost citit de 216 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.