abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Noi investiții la Cupru Min, care asigură stabilitatea haldelor de steril și a iazului de la Valea Șesei

Noi investiții la Cupru Min, care asigură stabilitatea haldelor de steril și a iazului de la Valea Șesei

Publicat în 23.09.2017 la ora 10:04

Cupru Min Abrud va demara un proiect menit să asigure stabilitatea haldelor de steril – ”Captare și canalizare/deviere ape neutre (curate), de pe văile Obârșia și Cuibarului”, care va fi realizat în extravilanul comunei Lupșa.

Prin noua investiție se vor capta și canaliza apele celor două văi, astfel fiind asigurată atât stabilitatea haldelor de steril, cât și a iazului de la Valea Șesei. Lucrările de cana­lizare/deviere a apelor neutre (curate) de pe văile Obârşia şi Cuibarului vor fi realizate pe o lungime totală de 1.733 de metri, ce cuprinde două sectoare principale. Pe aproape 1.000 de metri se va construi canalul de deviere al pârâului Cuibarului, cuprins între Valea Cuibarului şi Valea Obârşia. Pe cel de-al doilea sector se va realiza, pe mai bine de 700 de metri, canalul de colectare a apelor pârâurilor Cuibarului şi Obârşia şi devierea acestora în aval de staţia de tratare. Prin realizarea lucrărilor cuprinse în acest proiect, apele canalizate vor fi evacuate în aval de stația de tratare. Totodată, în zona stației de tratare/epurare se are în vedere posibilitatea de racordare a unei conducte de aducțiune astfel încât apa canalizată să poată fi folosită pentru alimentarea cu apă industrială a stației de tratare/epurare. Lucrările se vor realiza pe un teren aflat în proprietatea statului român, dat în administrare directă Combinatului Minier al Cuprului Roșia Poieni, conform Decretului Prezidențial nr. 279/1983.

A.D.T.

Acest articol a fost citit de 156 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.