abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Nicolae Bratina din Abrud a intrat în greva foamei pentru „un loc de muncă la Cupru Min Abrud”

Nicolae Bratina din Abrud a intrat în greva foamei pentru „un loc de muncă la Cupru Min Abrud”

Publicat în 11.01.2014 la ora 10:00

cuprumin-abrud-utilajeNicolae Bratina, de 45 de ani, din Abrud, a intrat pentru a doua oară în greva foamei, în decurs de mai puţin de un an de zile. În toamna anului trecut, Nicolae Bratina a intrat în greva foamei disperat că nu îşi poate găsi niciunde în Abrud un loc de muncă.

Atunci, după 10 zile de greva foamei, a încetat forma extremă de protest la intervenţia autorităţilor locale şi judeţene care i-au identificat un posibil loc de muncă în Abrud. La respectiva firmă, Nicolae Bratina a lucrat fix 10 zile, după care a renunţat când a fost vorba să facă naveta până la Muşca-Lupşa, pe banii lui. Apoi a continuat căderea financiară şi psihică. În  20 decembrie anul trecut, sătul de neputinţa şi inechităţile pe care le observa în jurul său, a intrat din nou în greva foamei. A anunţat primăria, poliţia şi medicul de familie. „Am intrat în greva foamei pentru că sunt disperat din cauza clientelismului politic şi corupţiei din Abrud. Am avut parte doar de promisiuni şi de vrăjeli politice. Mă lasă nervii când văd cum se fac angajările la combinat (n.r. Cupru Min Abrud). Numai lipitori de afişe şi neamuri. Pe mine m-au „salvat” cu un loc de muncă unde trebuia să aduc eu banii de acasă.  Nu mai pot. Am datorii de peste 50 de milioane de lei vechi. Nu-i vorbă, că oamenii din jurul meu mă ajută cu bani, dar eu sunt om în putere, trebuie să muncesc, nu pot să trăiesc tot din împrumuturi. În plus de asta, am copii, am familie….”, a povestit cu năduf pentru ziarul Unirea Nicolae Bratina.
Pe decursul a aproape 18 zile de greva foamei, Nicolae Bratina a slăbit 8 kg, iar în unele zile glicemia i-a scăzut sub 70. „Atâta minciună în jurul meu de nu mai suport! M-a înrăit nedreptatea din jurul meu. Acum am intrat în greva foamei pentru un scop precis: un loc de muncă, de paznic, la Cupru Min. Ştiu că este greu: nu am lipit afişe, nu sunt neam cu şefii de pe acolo. Îmi atrage atenţia unul şi altul că trebuie să încetez cu greva foamei, să am grijă de sănătatea mea. Dar ce s-a ales de viaţa mea? Ce se va alege de viaţa copiilor mei, a altora de pe aici, din Abrud?”, se întreabă deprimat Nicolae Bratina. Acesta ne-a declarat că nu va ieşi din greva foamei, până la soluţionarea problemei sale, indiferent de consecinţele asupra sănătăţii.

Acest articol a fost citit de 1579 ori

6 Comentarii la Nicolae Bratina din Abrud a intrat în greva foamei pentru „un loc de muncă la Cupru Min Abrud”

 1. Abureli Răspunde

  13.01.2014 la 14:59

  Nu va luati dupa puturosul asta ! Il stie tot orasul.A avut post de paznic la Cominco si in plus e si “lasat” sa fure fier de la Cuprumin !Dar nu ii place,ca el nu “poate” face schmbul de noapte !
  Mananca la pensiune,fumeaza minim un pachet de Marlboro pe zi si are Toyota cu motor de 2500 cmc !!!
  Si altii ,saracii,chiar nu au dupa ce bea apa! Auzi,vrea doar paznicla Cuprumin !
  Sa poata fura,sau de ce ???

 2. decretel Răspunde

  01.02.2014 la 8:54

  Am fost coleg cu acest individ (CLS.V-VIII),iar cand noi plecam in armata el a plecat la inchisoare,nu cred ça s-a schimbat,putea sa
  Invete de la parintii sai o meserie onorabila.

 3. IO Răspunde

  30.11.2014 la 17:47

  O laie domnilor !

 4. Nicolae Bratina Răspunde

  30.11.2014 la 17:50

  Păduchilor care sunteţi voi păduchi şi faceţi comentarii la adresa mea sub pseudonim, dacă aţi avea sânge în instalaţie şi chiar mă cunoaşteţi mai bine decât mine însămi ar fi să îmi faceţi aceste reproşuri în faţă şi să nu mai vorbiţi în necunoştinţă de cauză !

 5. Nicolae Bratina Răspunde

  30.11.2014 la 17:57

  Pentru individul care a fost colegul meu şi are dubii cu privire la comportamentul meu pot să îl anunţ că de 25 de ani eu nu am mai avut probleme cu legea şi am realizat ceva în viaţă s-ar putea mai mult decât el. În încheiere mi-aş permite să îi sugerez să îşi înveţe el copii dacă îi are o meserie onorabilă şi cel mai bine ar fi să fie mai atent la ograda proprie decât la ograda altuia(dacă o are)

 6. looool Răspunde

  12.03.2015 la 17:07

  pai daca ai realizat char atat de multe , domnule Nicolae de ce esti la a doua greva a foamei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.