abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Modernizarea a două drumuri din comuna Ciuruleasa, aproape de final

Modernizarea a două drumuri din comuna Ciuruleasa, aproape de final

Publicat în 16.11.2017 la ora 11:17

Lucrările de modernizare a două drumuri din comuna Ciuruleasa se vor finaliza în cel mult o lună de zile, ne-a declarat primarul Radu Tuhuț.

La această dată, se află în faza de executare a retușurilor drumul comunal DC 115 Buninginea – Ghedulești, care a fost modernizat pe lungimea de circa 6 km. DC 115 are ca origine DN 74 Brad – Abrud – Alba Iulia și asigură legătura rutieră spre satul Buninginea și mai apoi spre Ghedulești, fiind singura cale de acces dintre aceste localități cu centrul comunei și restul unităților administrativ-teritoriale.

Proiectul a presupus lucrări de asfaltare, amenajare de rigole betonate, construirea de ziduri de sprijin și de protecție a malurilor, poduri și podețe. Lucrările au fost finanțate prin OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală – PNDL 1, subprogramul „Modernizarea satului românesc”. Primarul Radu Tuhuț a precizat că mai trebuie realizate marcajul longitudinal pentru organizarea circulației, avertizarea sau îndrumarea traficului și montarea indicatoarelor rutiere pentru organizarea și dirijarea circulației.

Celălalt drum este DC Mătișești, pe care s-a turnat primul strat de asfalt pe distanța de 800 m, practic diferența rămasă din lungimea totală de 1,5 km a drumului. Primarul Radu Tuhuț a spus că lucrările vor continua cu turnarea celui de-al doilea strat de asfalt și apoi montarea parapeților de protecție, la primăvară urmând să se realizeze și accesele betonate spre proprietățile riveranilor. Lucrările la DC Mătișești au demarat anul trecut și sunt executate cu fonduri din bugetul local.

R. G.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 128 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.