abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Ministrul Economiei la Alba Iulia: „Cuprumin Abrud este pe profit. La anul dorim să o listăm la bursă”

Ministrul Economiei la Alba Iulia: „Cuprumin Abrud este pe profit. La anul dorim să o listăm la bursă”

Publicat în 22.05.2014 la ora 20:37

constantin-nita-conferinta-presa-alba-iuliaMinistrul Economiei, Constantin Niţă a spus astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia că intenţionează să listeze la anul compania minieră Cuprimin Abrud la bursă şi să vândă 15% din acţiuni, iar banii să fie investiţi în tehnologizarea societăţii.

Compania minieră Cuprumin este pe profit în momentul de faţă, iar de la 1 iulie tot profitul va fi folosit pentru retehnologizare, a mai arătat ministrul.

“Urmează ca data viitoare, în viitorul foarte apropiat, să mă opresc şi la Cuprumin Abrud, o unitate pe care iarăşi am ambiţia să o repunem pe picioare. Ea este deja pe profit şi cu siguranţă că anul acesta va încheia cu un profit mai mare. Tot profitul pe care-l va face, conform noii legi, de la 1 iulie, va fi folosit pentru retehnologizare. Deci, dorinţa noastră este să refacem această companie şi dacă lucrurile vor evolua pozitiv, anul viitor doresc să o listez la bursă. Eu sunt adeptul vânzărilor transparente pe bursă, aşa am făcut şi anul trecut pentru domeniul energiei şi am avut succes şi sper ca şi în domeniul acesta să am succes. De altfel lucrez la un program naţional de revigorare a mineritului si sper ca într-o lună de zile să-l pot prezenta opiniei publice. Ne-a bătut joc de această industrie, avem resurse suficiente în ţara aceasta şi orice resursă trebuie pusă în slujba cetăţeanului”, a spus Constantin Niţă la conferinţa de presă a PSD Alba.

Acest articol a fost citit de 618 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.