abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Ministrul Economiei în legatură cu investițiile la Cuprumin Abrud: “Avem acum 3 oferte, care ni se par foarte serioase”

Ministrul Economiei în legatură cu investițiile la Cuprumin Abrud: “Avem acum 3 oferte, care ni se par foarte serioase”

Publicat în 03.03.2013 la ora 17:44

Zilele trecute vă prezentam Memorandumul pregătit de Ministerul Economiei pentru relansarea și dezvoltarea activității la compania mineră de stat Cuprumin Abrud.

În documentul prezentat de ministrul Economiei Varujan Vosganian se arata că societatea pe care o “păstorește” are nevoie de finanţare pentru retehnologizare, cheltuieli de mediu şi noi decopertări, astfel încât să îşi mărească zona de exploatare.

Duminică, 3 martie, în cadrul unei emisiuni economice la postul de televiziune Pro TV, ministrul Economiei, Varujan Vosganian a afirmat că există deja 3 oferte foarte serioase în ceea ce privește Cuprumin Abrud și că pe lângă acestea, sunt și alte variante de lucru, precum atragerea unor companii specializate în comercializarea de materii prime, sau aunor societăți de investiţii financiare (SIF-uri).

“Pentru cã existã nişte litigii, şi atunci nu poţi vinde în câştig acţiunile care sunt litigioase, am găsit o variantă care să evite acest lucru, am luat varianta parteneriatului. Adică, vom căuta un investitor sau un trader care să pună o sumă, iar noi cu banii facem retehnologizări, plata cerinţelor de mediu şi decopertări de noi zăcăminte, iar în schimb îi dăm minereu. Avem acum trei oferte care ni se par foarte serioase. Noi îi dăm minereu cu discount faţă de preţul bursei, astfel că îşi recuperează în timp investiţia (…) O altă varianţă este cu SIF-urile, schimb de acţiuni. Am discutat cu câteva SIF-uri o formulă de compensare. Eu le dau acolo unde avem şi să vă faceţi majoritari, voi îmi daţi altele, dacă vreau, sau le cumpăraţi direct. Şi asta este o formulă de privatizare”,  a declarat Vosganian în cadrul emisiunii “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 388 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.